20.02.2008. / 13:33

Autor: Goran Jurić

ZAGREB

Otvoreno pismo Darinka Kosora Milanu Bandiću

Predsjednik zagrebačke organizacije HSLS-a, Darinko Kosor, uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku i predsjedniku uprave Zagrebačkog Holdinga, Milanu Bandiću. U pismu se kritizira model sanacije i proširenja vodovodne kanalizacijske mreže u Zagrebu čiji teret snose građani plaćanjem većih cijena komunalnih usluga. Kosor je pozvao Bandića da odustane od gradnje "nepotrebnih projekata", transparentno provodi javne natječaje, spriječi legalna priključenja na vodovodnu mreža te da racionalizira poslovanje Zagrebačkog holdinga i ne opterećuje ga selektivnim zapošljavanjem.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Gradonačelniče,
Predsjedniče uprave Zagrebačkog holdinga,

drago nam je da ste se nakon osam godina svog mandata odlučili pozabaviti sanacijom i proširenjem vodovodne i kanalizacijske mreže. Znamo da je najlakši način iznos kredita za sanaciju mreže staviti na teret građana Grada Zagreba povišenjem cijena komunalnih usluga, no želimo Vas podsjetiti da ti isti građani plaćaju prireze, poreze, komunalne naknade, te i do sada visoke cijene komunalnih usluga.

Stoga Vam predlažemo sljedeće:

1. Da u iduće četiri godine odustanete u svojim planovima od, u ovom trenutku, nepotrebnih projekata kao što su izgradnja nova dva stadiona, tunela kroz Sljeme, sjeverne tangente, daljnje «zagrebačke stanogradnje», a buduća proračunska sredstva preusmjerite u obnovu vodovodne i kanalizacijske mreže.
  2. Da transparentno provodite natječaje u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi gdje ćete sigurno pronaći uštede od 10-20%.
  3. Da spriječite masovno ilegalno priključivanje čime se stvaraju bitni «gubici» u vodovodnoj mreži koje stalnim povećanjem cijena komunalnih usluga plaćaju oni građani koji uredno podmiruju račune.
  4. Da racionalizirate poslovanje Zagrebačkog holdinga, a ne da ga dodatno opterećujete novim, neselektivnim zapošljavanjem.

Ako već apelirate da građani podijele teret «milenijske» sanacije, upitajte se i što Vi možete učiniti za Zagrepčane, a ne samo što i koliko Zagrepčani Vama mogu platiti.

Darinko Kosor

GO HSLS-a GZ

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.