25.02.2008. / 15:05

Autor: Ružica Đukić

Ekskluzivno

Andrea da Silva: "Moj Edi se neće predati"

Sa suprugom Eduarda da Silve razgovarali smo netom nakon što je doznala za suprugovu tešku nesreću, zatim tijekom njezina putovanja za Birmingham u bolnicu te u nedjelju, dan nakon uspješne operacije

“Operacija je prošla dobro. Edi pomalo dolazi k sebi i ako bude sve kako je planirano, danas će ga prebaciti u londonsku bolnicu. Njegov mi je oporavak sada najvažniji a sve drugo će onda polako ići svojim tokom”, rekla je Andrea da Silva prošlu nedjelju, dan nakon što je njezin suprug Eduardo da Silva, hrvatski reprezentativac i igrač engleskog kluba Arsenal, operiran.
On je prošle subote, dva dana prije svoga dvadeset i petog rođendana, na utakmici protiv Birminghama, nakon brutalnog udarca igrača Martina Taylora iz suparničke momčadi, doživio teški prijelom potkoljenice. Jedna je to od najgorih ozljeda na nogometnim terenima uopće, a o tome koliko je taj prizor bio užasan možda najbolje govori činjenica da je većina televizijskih mreža odbila ponovno pokazati snimku onoga što se dogodilo.
Utakmica je prekinuta na desetak minuta, nakon čega je Eduardo da Silva odveden na odjel traumatologije bolnice Selly Oak u Birminghamu. Čim je ta informacija objavljena, kontaktirali smo s njegovom suprugom Andreom da Silvom koja je uzbuđeno uspjela reći da je njezin suprug na operaciji i da je sad najvažnije da operacija prođe dobro.
Andrea da Silva suprugove utakmice prati uglavnom putem televizije. Usput obavlja uobičajene kućanske poslove i igra se s njihovom dvogodišnjom kćeri Lorenom. Baš tako je bilo i prošle subote. Andrea da Silva odmah je saznala što se dogodilo njezinu suprugu a ubrzo su počeli i stizati prvi telefonski pozivi. Najprije su je zvale supruge Arsenalovih igrača a potom i mnogi drugi. Njezini su roditelji odmah krenuli za London kako bi mogli čuvati unuku Lorenu. Klub Arsenal ubrzo je Andrei organizirao prijevoz kako bi, iz gradića Enfielda desetak kilometara udaljenog od Londona u kojem stanuje obitelj da Silva, otputovala u Birmingham. Za vrijeme vožnje do Birminghama, razgovarali smo s Andreom da Silvom koja još uvijek nije vjerovala da se nešto tako strašno moglo dogoditi: “Već sam se toliko isplakala da sam pomalo već i na rubu snage. Ne znam kako je to moguće. Čime ga je mogao toliko ozlijediti? Valjda mu je ušao s čepovima od kopački.”
Rekla je i da nije vidjela fotografije koje zorno pokazuju kakvu je tešku ozljedu zadobio njezin suprug, a to je u to vrijeme - dok još nije bila u blizini supruga - za nju vjerojatno bilo najbolje. Sa suprugom se, kako kaže, čula nekoliko puta, ali se on, od šoka i lijekova protiv boli, nije sjećao da su već razgovarali. Za ozljedu i operaciju Eduarda da Silve zna i njihova kći Lorena, ali je na sreću premala da bi dobro razumjela sve ono što se trenutno događa u njezinoj obitelji.
Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika