Objavljeno u Nacionalu br. 641, 2008-02-25

Autor: Ante Mihić

TREND

Atraktivan dizajn, prekrasan zvuk i neopisiv šarm

Mercedes SLK jedan je od najljepših i najprivlačnijih kabrioleta na svijetu. Stoga smo bili jako sretni što smo imali priliku prisustvovati događaju na kojem je predstavljen redizajn tog popularnog Mercedesova modela. Prezentacija redizajniranog SLK modela održana je u Nici i Monte Carlu, a lijepo i sunčano vrijeme koje smo imali u dva dana koliko je trajao cjelokupni event omogućilo nam je da isprobamo sve čari tog kabrioleta.

Prvog dana na testu smo imali model SLK 280 čiji motor ima snagu od 231 KS a drugi dan prezentacije imali smo mogućnost isprobati najjači model 350 SLK koji ima impresivnih 305 KS. Oba modela još jednom su dokazala veliku kvalitetu Mercedesovih motora, u vrhunsku upravljivost i vozne performanse nismo ni sumnjali, ali nas je posebno iznenadio zuk koji je oduševljavao svakim pritiskom na papučicu gasa. Za dizanje i spuštanje krova potrebno je nešto više od 20 sekundi, a bez obzira na to vozi li se taj automobil sa spuštenim ili podignutim krovom, osjećaj užitka jednostavno vas ispunjava tijekom cijele vožnje.

Mercedesovi stručnjaci još su jednom pokazali da svaki njihov novi ili redizajnirani model postavlja nove standarde, pa tako i model SLK donosi niz inovativnih rješenja, a podatak da imate grijače za vrat kada spustite krov dovoljno pokazuje da je u tom automobilu pažnja posvećena svakom detalju. U Hrvatskoj se taj automobil očekuje krajem ožujka i početkom travnja, a cijena će se, ovisno o modelu, kretati od 46.700 pa sve do 89.950 eura. Ako vam se cijena čini previsoka, onda SLK model nije za vas, ali ako želite automobil koji će privući svačiji pogled, a zvuk oduševiti i one najzahtjevnije, ovaj kabriolet neka bude vaš konačan izbor.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Schumacher: Razočaran sam ovom sezonom

Schumacher: Razočaran sam ovom sezonom

Uoči desete ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Njemačke na stazi u Nürburgringu, sedmerostruki svjetski prvak Michael… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika