Objavljeno u Nacionalu br. 642, 2008-03-03

Autor: Ante Mihić

TREND

Fordov odgovor na sve veće izazove automobilskog tržišta

Voziti obiteljske limuzine ili automobile koji privlače poduzetnike oduvijek je izazov jer ta vozila moraju svojim kupcima pružiti udobnost i sigurnost te biti bolji od konkurencije. Je li Ford Mondeo bolji od konkurencije vrlo je teško odgovoriti na osnovi jednotjednog testa, ali Ford je napravio automobil koji svojim karakteristikama i vrlinama može udovoljiti svim zahtjevima današnjeg tržišta. Lijep dizajn, privlačne sportske linije te odlična vozna svojstva svrstavaju Mondeo u sam vrh obiteljskih limuzina.


Ovaj automobil će sigurno privući i veliki broj poslovnih osoba koje žele jednostavan, a opet jedinstven automobil. Osoba koje žele vozilo kojim se neće isticati, ali će biti primijećene. Tijekom testa imali smo mogućnost voziti Mondeo 2.0 s dizelskim agregatom od 140 KS, koji je radio tiho, a opet dovoljno dobro da osjetimo njegovu snagu i uglađeni rad. Maksimalna brzina ovog automobila iznosi 200 km/h, ali vjerujemo da nije potrebno do kraja stiskati papučicu gasa, mnogo važnije bilo nam je kako će se Mondeo ponašati u gradskoj vožnji i nekim nepredviđenim situacijama.


Ubrzanja su bila jako dobra, kočenja odlična, a precizan upravljač i solidan 6-stupanjski manualni mjenjač uvjerili su nas da bi kupnja Ford Mondea bila dobra odluka. Za tu kupnju trebalo bi izdvojiti 33.800 eura kolika je cijena testnog modela. Za takav automobil ona nije previsoka, a u zbrci mnogobrojnih automobila na hrvatskom tržištu Mondeo će sigurno pronaći svoje mjesto.

Vezane vijesti

Ford predstavio sustav koji blokira pozive i SMS poruke

Ford predstavio sustav koji blokira pozive i SMS poruke

Ford je predstavio sustav namijenjen zaštiti mlađe populacije. MyKey tehnologija omogućava blokadu ulaznih poziva i SMS poruka, a veliku bi korist od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika