Objavljeno u Nacionalu br. 642, 2008-03-03

Autor: Nacionalova redakcija

PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-a

Nastavit će se rasprava o radu Denisa Latina

DENIS LATIN bio je u središtu polemika Programskog vijeća HRT-aDENIS LATIN bio je u središtu polemika Programskog vijeća HRT-a Programsko vijeće HRT-a, koje je prošli tjedan raspravljalo o kvaliteti Latinice, nastavit će na sljedećoj sjednici raspravu o Denisu Latinu i njegovu radu, jer je prošlotjedna sjednica prekinuta. Neki članovi vijeća kritični su prema Latinu. Smatraju da su Latinice koje su se bavile temama o padu Bosanske Posavine, o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića i odnosima medija i mafije bile u suprotnosti s programskim načelima koja su propisana Zakonom o HRT-u. U tom zakonu, među ostalim, stoji da HRT mora trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama u zemlji i inozemstvu od javnog interesa. Neki članovi vijeća smatraju da su Latinice koje su se bavile temama o padu Bosanske Posavine i o ubojstvu Zorana Đinđića bile nepravodobne. Oni u tim emisijama nisu saznali ništa novo o tim temama i događajima, koji su se dogodili prije više godina, te zato smatraju da uopće nije bilo povoda da se emisije s takvom temom emitiraju. Bilo je na sjednici i onih koji su se usprotivili napadima na Latina.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić ustrajao je da Latinica ubuduće bude dio Informativnog programa, što se nije svidjelo Hloverki Novak-Srzić, glavnoj urednici tog dijela programa. Sutlić po svemu sudeći želi da ona ubuduće ima uvid u to tko će gostovati u Latinici, a to znači da i Sutlić neizravno priznaje da način na koji se Latinica danas proizvodi nije kvalitetan. Neki članovi vijeća nastojat će, možda već u ožujku, izglasati mišljenje po kojem su spomenute tri Latinice prekršile programska načela HRT-a. Ti članovi vijeća tvrde da ne napadaju Latina zbog političke nepodobnosti, već zbog očitih profesionalnih propusta u njegovu radu. Latina je programsko vijeće HRT-a i prije opominjalo, donoseći u tri navrata u protekle tri godine mišljenje da je sadržaj Latinica bio u suprotnosti s programskim načelima HRT-a.

Vezane vijesti

Latinov povratak u Dnevnik

Latinov povratak u Dnevnik

Denis Latin vraća se u središnji Dnevnik. Godinu i pol od ukidanja njegove 'Latinice' i preseljenja na poslove 'osmišljavanja nove unutarnjopolitičke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika