04.03.2008. / 11:57

Autor: Dinko Boić

INTERNET

Neukusna lančana pisma

Još jedan u nizu neukusnih lančanih pisama koji svakih nekoliko tjedana preplave internet, i koji se šire putem maila, ovih dana je e-mail s naslovom - "Pomozite da skupimo novac za operaciju. Samo treba proslijediti".

Posljednja u nizu web prijevara koje za cilj najčešće imaju sakupljanje podataka o mail adresama onih koje takve mailove prosljeđuju, posebna je po tome što je nepoznati počinitelj u zaglavlju poruke iskoristio službeni logo Večernjeg lista i potpis novinarke Davorke Svobode, koja o tom mailu ne zna ništa.

"Netko je zloupotrijebio moje osobne podatke-ja o tom mailu ne znam ništa. Niste prvi koji zovete, i ukoliko to već niste učinili, ne prosljeđujte mail dalje", kazala je Svoboda za Nacional.hr. Posebno je gnjusno što je u lažnom "mailu za pomoć" fotografija teško opečenog malog djeteta, za čiju "operaciju" se novci "prikupljaju" prosljeđivanjem.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika