Objavljeno u Nacionalu br. 643, 2008-03-10

Autor: Ante Mihić

TREND

Terenac koji je spreman na sve izazove

Nissan je uvijek imao automobile koji su se odlikovali vrlo dobrim motorima i relativno dobrim voznim svojstvima. Posebnu pozornost Nissanovi stručnjaci posvećivali su svojim terenskim ili SUV vozilima, koja su svojom kvalitetom uvijek odgovarala visokim standardima tržišta. Upravo zbog toga ni jednog trenutka nismo sumnjali u testni model novog X-traila, koji je već dugi niz godina sinonim za uspješno, ali prije svega pouzdano off-road vozilo. Iako je sve manje onih koji svoja vozila koriste na nepristupačnim terenima, voziti ovog terenca po teško prohodnim cestama bio je lijep doživljaj.

Testni model pokretao je 2.0 dizelski agregat sa 173 KS, što je bilo dovoljno da nas u pojedinim trenucima ovaj automobil izvuče iz vrlo nezgodnih situacija. X-trail je na cesti pokazao veliku stabilnost, prijenosi 6-stupanjskog manualnog mjenjača bili su kratki i precizni, a pogon na sva četiri kotača funkcionirao je besprijekorno. Vrlo je teško reći kome je namijenjen X-trail, jer je zbog dimenzija malo problematično upravljati ovim automobilom u gradskim gužvama, ali danas je mnogima bitna upravo veličina, pa je i to jedan od razloga zbog čega je X-trail sve traženije vozilo. Cijena od 265.000 kuna možda je previsoka, ali bogata oprema i izvrsna vozna svojstva jamstvo su da kupnja X-traila sigurno neće biti pogreška.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika