Objavljeno u Nacionalu br. 643, 2008-03-10

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Moskovski Kommersant protiv mladih nacionalista

ORGANIZACIJA NAŠI organizirala je demonstracije protiv medija koji kritizira Vladimira PutinaORGANIZACIJA NAŠI organizirala je demonstracije protiv medija koji kritizira Vladimira PutinaNa postajama moskovske podzemne željeznice mladi ljudi dijele role toaletnog papira s logom moskovskog poslovnog dnevnog lista Kommersant i izmišljeni tekst koji je navodno napisao njegov glavni urednik. Na toaletnom papiru je i telefonski broj novinara lista koji je u siječnju napisao kritički članak o organizaciji nacionalističke mladeži Naši, koja već godinama organizira agresivne demonstracije protiv protivnika predsjednika Putina. U tom članku Kommersant je tvrdio da ruska vlast namjerava ukinuti Naše ili barem ograničiti njihovo djelovanje. U redakciji Kommersanta uvjereni su da iza “toaletnih demonstracija“ stoje Naši pa su najavili tužbe zbog nezakonite uporabe loga i krivotvorenja autorstva glavnog urednika.

Inozemni mediji tvrde kako nije posrijedi samo sukob dnevnog lista i mladih nacionalista nego i dublji procesi, jer se ruska vlast godinama služi raznim pristašama za pritisak na svoje protivnike.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika