11.03.2008. / 12:09

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop: 11. ožujak do 17. ožujak

TJEDNA PROGNOZA
od 11. do 17. ožujka 2008. godine

OVAN
Imate povoljno aspektiranog Neptuna. U tjednim se prognozama taj planet rijetko spominje, no, vama je to sada jedini dobar aspekt prema Suncu: znači maštovitost, povećava osjetljivost, potiče inspirativna razmišljanja i originalne postupe. Pomaže da razumijete cjelinu vaše situacije.
Upravo će vam sposobnost sagledavanja cjeline itekako dobro doći u obilju neprilika koje počinju baš ovog tjedna. Neugodan će Merkur težiti da zakomplicira sve manje, svakodnevne kontakte i obaveze. Može doći će do zastoja u svim poslovima. Uz to, loša je Venera, a podsjetiti će vas na emocionalne probleme, izazvati nezadovoljstvo i osamljenost. Može se smanjiti ionako problematična zarada. Ovo imate izdržati do ožujka kada će sve biti mnogo bolje.

BIK
Među najsretnijim ste znakovima ovog razdoblja! Gotovo svi planeti vam pomažu: Mars osigurava natprosječno mnogo volje i energije te vam popravlja zdravlje, Jupiter omogućuje da zaradite znatno više nego inače, da sredite pravne poslove, korisno ulažete novac, da dobivate priznanja i da vam raste ugled.
Imate zatim povoljnu Venera pa ste sretni u ljubavi i svima simpatični, Uran donosi originalnost i dobre promjene te povećava intuiciju. Tu je dobar Saturn pa napredujete u karijeri, imate podršku nadređenih i starijih kolega, dodatno ste uporni, vrlo ozbiljni i odgovorni. Posve prestaju problemi u ljubavi, na poslu, s obavezama, u odnosu s kolegama. Sada ćete znatno popraviti veze s prijateljima pa će biti i više izlazaka.

BLIZANCI
Nakratko, do početka travnja, imate izdržati poprilično neugodnu krizu. Merkur i Venera su u nepovoljnom položaju prema vašem natalnom Suncu, pored odranije lošeg Saturna. Svakako bi trebalo sačuvati što realiji uvid u emocionalne neprilike i njihove uzroke, te izbjeći brzoplete odluke.
Iako možete biti zaista zaprepašteni i razočarani nekim postupkom osobe koju volite te možete razmišljati o prekidu, čak i ako je riječ o dugogodišnjoj vezi, s lošim Merkurom uistinu niste objektivni. Sačekajte! Venera bi, uz to, mogla dodatno ojačati utjecaj depresivnog i malodušnog Saturna. Mogla bi vas obuzeti mrzovolja, a napustiti vaša čuvena tolerancija. Odlučno i u svakoj prilici izbjegavate sukobe i zaista se pokušajte kontrolirati.

RAK
Mnogo manjih, ali korisnih poslova znatno će vam popraviti raspoloženje, a bit će izvrsno i zbog emocionalne situacije. Dobra Venera znači popularnost u društvu, poklone i usluge, lijep izgled i zavodljivost, ugodne društvene kontakte, udoban svakodnevni život.
Moguće je također da dobijete vijesti koje će vas razveseliti, a moguće i neko kraće putovanje. Bit ćete u odličnim odnosima s djecom te kolegama na poslu. Uz to, Mars je u vašem znaku pa ste odličnog zdravlja, aktivni i u svemu puni inicijative. S povoljnim Saturnom uspjet ćete napraviti i mnogo toga ozbiljnog, što ste ranije planirali. Koncentracija vam je odlična pa i lako učite: popravite znanje nekog stranog jezika. Jedino se nećete riješiti novčanih problema.

LAV
Ovog će tjedna mnogo toga promijeniti nabolje. Merkur i Venera će izaći iz vama nepovoljnog Vodenjaka te će se odmoriti vaši izmučeni živci. Popravljat ćete mnoge štete do kojih je došlo s dragim osobama. Također ćete ponovno normalno ispunjavati svakodnevne obaveze.
I u poslu što prije treba popraviti manje štete koje je izazvao do sada loš Merkur. Potrebno je, dakle, porazgovarati s kolegama i otkloniti nesporazume, zatim se svima ispričati zbog nestrpljenja. Razjasnite pogrešno protumačene riječi koje ste čuli ili ste ih vi nekome uputili. Završite sve poslove koji su vas doslovno zatrpali. Ostanite, međutim, oprezni: još je loš Neptun pa nije otklonjena opasnost od vaših loših odluka, a i jednako loših procjena ljudi.

DJEVICA
Svi su vam ozbiljniji i dugoročniji poslovi i dalje posve solidni, zarađujete mnogo više nego inače, u obitelji dolazi do smirenja i općeg popravljanja atmosfere, obnavljate ili uspostavljate veze s uglednim ljudima i prijateljima, uspješno rješavate pravne poslove, lako studirate…
Unatoč svemu, kratko će vam se vrijeme opasno stanjiti živci! Muče vas Merkur i Venera te kvare ostale, inače odlične utjecaje planeta. Nezadovoljni ste ljubavnim životom, a Merkur vam pravi probleme u razgovorima. Niste dovoljno koncentrirani ni na koju svakodnevnu aktivnost, a mogli biste imati i manju prometnu nezgodu. Bit ćete ogovarani. Vodite računa o tome da sada možete, istina privremeno, ali ipak nepotrebno pokvariti ozbiljne poslove!

VAGA
Kod vas jer sada jako naglašena senzibilnost. Iskoristite ju za razumijevanje događaja te za prilagođavanje okolnostima koje, nakratko, uistinu neće biti lake. Muče vas Mars i Jupiter. Situacija s poslovima i novcem sve je ozbiljnija, a više niste onako kao do sada zadovoljni niti svojom emocionalnom vezom.
Mrzovolju, ispade agresije i svadljivost koje zna izazvati loš Mars, a što će još više pojačati osjećaj ugroženosti i nesigurnosti koji vam stvara Jupiter - sada sebi ne možete dopustiti. Odnosi se u obitelji ionako kompliciraju, a u posljednje se vrijeme ne slažete ni s prijateljima. Stoga se smirite! Pokušajte barem na poslu biti malo sabraniji - novi posao sada nećete naći. Bit ćete umorni, čuvajte se prehlada i ozljeda.

ŠKORPION
Sada vam je sve dobro. Riješili ste se lošeg utjecaja Venere, a to je veliko olakšanje. Emocionalni problemi će se smirivati, imate ćete priliku popraviti sve što se pokvarilo u odnosima s osobom koju volite. Neće smetati ni ozbiljniji razgovori, a pomogao bi i znak pažnje, neki manji poklon.
Kupovine si doista možete priuštiti! Novca imate više nego ikada, odlično zarađujete. Dobivate javna priznanja, a ugled u društvu vam raste. Prijatelji vas podržavaju, baš kao i članovi obitelji. Možete dovršiti mnoge važne poslove. Napredujete u karijeri. Osobito spretni i uspješni bit ćete ako vam je posao vezan za pisanje, komuniciranje, promet ili trgovinu. Imate li polagati neke ispite, sada i to obavite. Povoljna su i duža putovanja.

STRIJELAC
Počinju nevolje s Merkurom i Venerom. Sada ste nesretni zbog svoje naglo pogoršane emocionalne situacije. Brzopleti bi vas Merkur mogao potaknuti na glasno negodovanje, no, mudrija bi bila suzdržanost. Radije sređujte ozbiljne poslove - i tu je mnogo problema - ali o njima nemojte nikomu i ništa govoriti.
Sad bi vas, naime, malo tko podržao i sve bi vas moglo samo obeshrabriti. Slijedeće ćete godine opet imati povoljnog Jupitra pa ćete imati bolje prilike i za poslove i zaradu. Dobro bi bilo imati pripremljene planove. Stoga sadašnje nevolje nemojte dramatizirati. Istina, nisu male. Moguće su vijesti koje će vas oneraspoložiti i dodatno vam pokvariti poslove, ali i raspoloženje. Izbjegavajte poznanike, samo će vas naljutiti.

JARAC
Ovo vam je jako važno razdoblje: gotovo su svi planeti povoljno aspektirani te ih valja što bolje iskoristiti! Osim Jupitra, pomažu vam Merkur i Venera te Saturn. A to je uistinu mnogo! Bit ćete odlično raspoloženi, s mnogo dobrih ideja u vezi s poslovima.
Možete znatno povećati imovinu, a isplatit će se čak i rizici. Sretni ste u ljubavi, lijepo izgledate, možete početi i novu vezu. Na nesreću, loše vam je zdravlje. Odredite dane za odmor i od toga nemojte odstupati. Loš Mars obično donosi akutne bolesti, visoku temperaturu i manje ozljede. Spadate u vrlo strpljive znakove, a sada će nestati i strpljenja pa povremeno možete biti agresivni! Nemojte time kvariti ovo izvrsno razdoblje! Uostalom, i dalje ćete dobro zarađivati.

VODENJAK
Merkur i Venera napuštaju vaš znak pa će biti manje ljubavnih avantura, smanjit će se i količina poslova, bit će manje prilika za početak novih. Ipak se nastavlja solidno razdoblje, osobito ako ga usporedite s prošlom godinom kada vam je onako jako smetao Saturn.
Prestala su višegodišnja ograničenja pa možete ostvariti štošta do sada nemogućeg - više vas ne ometaju nadređeni ni stariji niti općenito birokracija. Ipak, s druge strane, ovo je nešto lošija godina za zaradu pa se oko toga potrudite - napravite planove za slijedeću godinu kada ćete moći ostvariti sve što ove pripremite. Kontrolirajte i zdavlje. Ipak je za zdravlje nepovoljan Neptun u vašem znaku (psihosomatske smetnje), a možda je ostala neka kronična bolest.

RIBE
Počinje uistinu sretno razdoblje. Merkur i Venera ulaze u vaš znak, a potpomognuti su Jupitrom. Tu je i dobar Mars koji će vas tjelesno ojačati, popraviti zdravlje, povećati izdržljivost, ali i donijeti nešto više upornosti nego je obično imate.
Bit ćete zadovoljni i sretni u ljubavi, može biti mnogo izlazaka i putovanja, lijepo ćete izgledati, bit ćete svima simpatični, a i zarada će se znatno povećati. Pomoć će prijatelja biti velika i korisna. Međutim, pored svega dobrog, ipak vodite računa o lošem Saturnu. Može donijeti kronične bolesti, neugodnosti sa šefovima na poslu, probleme zbog okoline koja vam zamjera (pravedno ili nepravedno) nedovoljnu ozbiljnost i neodgovornost. Sve to je sada oslabljeno, ali nije za zanemariti.


Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika