14.03.2008. / 15:19

Autor: Igor Ćutuk

OSIJEK

Đapić: HDZ-ov odgovor čekamo do sutra

Predsjednik HSP-a Anto Đapić odgovor iz HDZ-a o mogućem koaliranju u sastavljanju nove gradske vlasti čekat će do sutra, a ako odgovora ne bude započinje pregovore o koaliranju s drugim strankama

Hrvatska stranka prava, koja je s devet osvojenih mandata relativni pobjednik osječkih lokalnih izbora, do sutra očekuje odgovor iz HDZ-a o mogućem koaliranju u sastavljanju nove osječke vlasti.

Potvrdio je to u izjavi za HINA-u predsjednik osječkog HSP-a Gordan Matković, istaknuvši kako HSP neće unedogled čekati odluku HDZ-a te da je spreman započeti pregovore s drugim strankama ne dobije li do sutra odgovor iz HDZ-a.

Predsjednik HSP-a i kandidat za gradonačelnika Anto Đapić dao je HDZ-u rok do sutra da se očituje o mogućnosti koaliranja u sastavljanju vlasti, jer u nedjelju nastupa u emisiji Nedjeljom u dva Hrvatske televizije i, kako je poručio, do tada mora znati hoće li biti gradonačelnik, kao i ostale pozicije.

Izjavio je kako je još jučer očekivao da će se sastati s predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Draganom Kovačevićem te da ne razumije zašto se barem nisu očitovali o nekom drugom terminu ili zatražili neko vrijeme za donošenje odluke. Ni danas prijepodne nismo dobili nikakvu službenu obavijest, rekao je Matković.

Ocijenio je kako je trenutačno najlogičnije koalirati s HDZ-om koji ima pet mandata te bi to bila čvrsta koalicija, to više jer su im i izborni programi kompatibilni.

Predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević novinarima je jučer rekao kako će odluku o koaliciji donijeti na sjednici Odbora stranke. HINA od političkog tajnika Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a Josipa Salapića doznaje kako se danas sigurno neće održati sjednica Gradskog odbora HDZ-a te da će to biti vjerojatno sutra.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika