17.03.2008. / 13:19

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Poznato ime oca djeteta Lane Klingor

Novinarka Extre dobila je na uvid službeni dokument male Kiare, kćeri Lane Klingor, iz matičnog ureda Općine Medveščak, u kojem je u rubrici \"ime oca\" upisano ime Ozrena Müllera

Extra je dobila na uvid službeni dokument matičnog ureda zagrebačke općine Medveščak iz kojeg bi se moglo zaključiti da je otac djeteta pjevačice Lane Klingor nekadašnji glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza, danas vlasnik agencije Prevent sport, Ozren Müller priznao očinstvo.
U tom je dokumentu tromjesečne djevojčice Kiare Klingor, u rubrici "ime oca" napisano njegovo ime, a ne kako bi, u slučaju kada majka ne želi otkriti ime oca bilo uobičajeno, otac nepoznat. Konzultirali smo se s nekoliko odvjetnika, među ostalima i s jednom od vodećih stučnjakinja za prava djece i svi su potvrdili isto - da bi otac bio upisan u takav dokument, on prilikom prijavljivanja djeteta, što znači najkasnije 20 dana nakon djetetova rođenja, mora zajedno s majkom djeteta doći u općinu u kojoj prijavljuju novorođenče. Ukoliko otac stanuje ili radi u inozemstvu ili je na bilo koji drugi način spriječen doći, mora, da bi bio upisan kao otac, dati svoju izjavu, pod moralnom i materijalnom odgovornošću, ovjerenu kod javnog bilježnika. Osim što time oba roditelja potvrđuju da su navedeni podaci o djetetu ispravni, odgovaraju i na pitanja slažu li se oboje s djeteovim imenom, državljanstvom i slično.
Kada smo kontaktirali Ozrena Müllera rekao je samo da na tu temu nema nikakvih komentara, a sa Lanom Klingor nismo uspjeli ni razgovarati iako smo joj putem prijateljice Ines Preindl uputili poruku da pišemo članak i da bismo htjeli čuti njezin komentar. Nešto kasnije, nakon što smo kontaktirali Ines Preindl, nazvala nas je odvjetnica Lane Klingor i u ime svoje klijentice izjavila kako Lana Klingor ne želi dati nikakvu izjavu.
O ocu djeteta Lane Klingor počelo se nagađati odmah nakon što je medijima priznala da je u trudna, prije nešto manje od godinu dana. Njezina jedina duga, javnosti poznata veza , bila je ona s glumcem Reneom Bitorajcem a u vrijeme kada je objavila da je trudna nije bila u vezi. Javnost je ipak najviše zainteresirala činjenica da je Lana Klingor, nekadašnja pjevačica grupe E.T., a danas samostalna izvođačica, odlučila kako će dijete odgajati sama i da nikom, osim svom djetetu kad za to dođe vrijeme, neće otkriti tko joj je otac. Molila je tada medije da poštuju njezinu odluku i ne pitaju je ništa vezano za oca njezina djeteta. A da je riječ o Ozrenu Mülleru iz krugova ljudi bliskih Hrvatskom skijaškom savezu objavila je prva upravo Extra. U to je vrijeme Lana Klingor bila u trećem mjesecu trudnoće a na pitanje kako komentira navode da je otac njezina djeteta Ozren Müller tada je izjavila: “Je li on otac mog djeteta ne želim ni demantirati ni potvrditi. Pišite što hoćete, baš me briga.”
Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika