Objavljeno u Nacionalu br. 644, 2008-03-17

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

HSS otima perspektivne kadrove HDZ-u

Hrvatska seljačka stranka nedavno je počela otimati perspektivne kadrove HDZ-u. To je postalo jasno nakon što je nedavno na sjednici Vlade za člana uprave Hrvatskih pošta predložen Robert Jukić. Jukić je nominiran kao član HSS-a. On bi na tome mjestu trebao zamijeniti Jadranka Mijalića iz HSLS-a. Jukić je prije toga radio kao predsjednik uprave Daruvarske pivovare.


Ta je tvrtka već dulje vrijeme u ozbiljnim poslovnim problemima, a nedavno je promijenila i vlasničku strukturu, zbog čega je Jukić morao otići iz tvrtke. Zanimljivo je da se Robert Jukić prošle godine bio učlanio u HDZ, kada su to učinile Martina Dalić, Marija Pejčinović Burić i brojni drugi menadžeri.


O tom masovnom učlanjenju u HDZ pisale su tada i novine, pa je tako Jutarnji list izvijestio da novi članovi HDZ-a priznaju da bi im članstvo moglo pomoći u karijeri, a oporba je tada optuživala da je stranačka iskaznica dodatni plus pri zapošljavanju. HSS je tada bio u oporbi, a Robert Jukić je u to vrijeme za Jutarnji list izjavio: “Kad se već učlanjujem, onda bolje da se učlanim u najbolju stranku.” Jukić je tada rekao da u Daruvarskoj pivovari više nema gdje napredovati, da je već šest godina na vodećim funkcijama, ali da unatoč svemu priželjkuje poziciju u državnoj upravi. Zato se učlanio u HDZ.
Moguće je da se u međuvremenu ondje nije afirmirao, pa je promijenio stranačku iskaznicu i učlanio se u HSS. Ta stranka sada u upravu Hrvatskih pošta nominira čovjeka koji je u politiku, prema vlastitom priznanju, ušao kako bi dobio poziciju u državnoj upravi.

Vezane vijesti

Izraelci pomažu u restrukturiranju Hrvatske pošte

Izraelci pomažu u restrukturiranju Hrvatske pošte

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave Izraelske pošte Avi Hochman u srijedu 24. studenoga u Jeruzalemu će potpisati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika