Objavljeno u Nacionalu br. 644, 2008-03-17

Autor: Nacionalova redakcija

ITALIJA

Propalestinski grafiti u izraelskom zrakoplovu

UPRAVA milanske zračne luke smatra da bi Izraelci trebali bolje organizirati zaštitu svojih avionaUPRAVA milanske zračne luke smatra da bi Izraelci trebali bolje organizirati zaštitu svojih avionaUprava izraelske zračne kompanije El Al uputila je oštar prosvjed upravi milanskog aerodroma Malpensa tražeći da se provede istraga kako je na tom aerodromu na sjeveru Italije došlo do ozbiljnog narušavanja sigurnosti njenog aviona. Naime, tijekom pretovara prtljage u prtljažnom dijelu aviona El Ala koji je doletio iz Tel Aviva otkriven je flomasterom ispisan grafit “Živjela Palestina”. Onaj tko je napisao taj grafit očito ima neprijateljske osjećaje prema Izraelu, pa predstavlja sigurnosni rizik, jer bi mogao i ozbiljno nauditi avionu i njegovim putnicima. Zato uprava El Ala traži da se ispita kako je do svega toga došlo i eventualno pronađe počinitelj.


Policija na Malpensi potvrdila je da je dobila prijavu o tome, ali su uvjereni kako je mala vjerojatnost da je grafit napisan na tom aerodromu budući da je avion bio netom sletio kad je grafit otkriven. Talijanski izvori smatraju da bi El Al sam morao bolje organizirati zaštitu svojih aviona, jer očito dosadašnje rigorozne mjere nisu dovoljne.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika