20.03.2008. / 01:05

Autor: Melisa Skender

Extra zona

Heather Mills: Što je tražila - što je dobila

Britanski mediji objavili su detalje presude kojom je konačno zaključena brakorazvodna parnica Heather Mills i Paula McCartneya koja je potrajala pune dvije godine a za vrijeme koje su se svakodnevno otkrivali intimni detalji i prljavo rublje iz braka koji je trajao četiri godine. Kako bi zaključio medijsku trakavicu britanski je sudac Justice Bennett odlučio javnosti dati na uvid svih 58 stranica presude dok je to Heather Mills bez uspjeha pokušavala spriječiti uvjerena kako to nimalo neće popraviti njezin imidž žene koja pokušava opljačkati bivšeg supruga.

I bila je u pravu. Daily Miror presudu je objavio na svojem portalu uz članak s naslovom koji jasno daje do znanja kako je reputacija Heather Mills upropaštena.

Sudac je naime zaključio kako je Heather Mills bila nedosljedna u svojem svjedočenju, a činjenice na koje se pozivala često bi se pokazale netočnima ili naprosto ne bi odgovarale istini. Optužio ju je kako je željela uzeti od McCartneyja 480 tisuća funti za otplatu kredita na kuću koja je, kako se ubrzo ispostavilo, već bila otplaćena.

S druge je pak strane zaključio kako je Paul McCartney bio i više nego velikodušan darivajući je nakitom u vrijednosti i do 500 tisuća funti godišnje, kupujući njezinoj rodbini kuće i posuđujući im novac. Argument na koji se Heather Mills pozivala, da se zbog Paula McCartneya odrekla vlastite karijere i prihoda, na sudu je također osporen dokazima o njezinoj i imovini i prihodima 1999. godine kada je upoznala Paula McCartneyja.

Bivši supružnici upoznali su se naime na dobrotvornoj zabavi Pride of Britain 1999, samo godinu dana nakon smrti Linde McCartney s kojom je Paul McCartney bio u braku 39 godina i s kojom ima četvoro djece. Oženili su se 2002. godine a godinu dana kasnije rodila im se kćer Beatrice Milly. Upravo je ona i najveća žrtva, kako to obično biva u pričama o razvodima, a ovaj je, kako tvrde mediji, najskuplji Britanski razvod svih vremena. Umjesto 125 milijuna funti koliko je tražila nakon što joj je McCartney ponudio 15 milijuna, Heather je dobila 24,3 milijuna funti i navukla na sebe priličan bijes britanske javnosti. Evo kako je 58 stranica presude sažeo Daily Mail na čijem portalu možete pročitati i cijelu presudu ako kliknete ovdje.

ŠTO JE DOBILA

24,3 milijuna funti za godišnje troškove:

- 100 tisuća za održavanje tri kuće

- 150 tisuća za godišnje odmore i zabavu u Britaniji

- 600 tisuća za kućnu poslugu i vrtlare

- 25 tisuća za održavanje Mercedesa i Porchea koje vozi

- 50 tisuća za dobrotvorne donacije

- 120 tisuća za zdravstvene troškove i povremenog osobnog trenera

- 50 tisuća za osobne troškove

i 2,5 milijuna za kupnju kuće u Londonu

ŠTO JE TRAŽILA:

125 milijuna funti za godišnje troškove:

- 645 tisuća za sedam imanja sa punom poslugom

- 499 tisuća za godišnje odmore (uključujući i 185 tisuća za privatne letove)

- 125 tisuća za odjeću

- 30 tisuća za konjušara (iako više ne jaše)

- 39 tisuća za vino (ona je trezvenjak)

- 43 tisuće za vozača

- 20 tisuća za nosača

- 542 tisuće za osiguranje

- 627 tisuća za dobrotvorne donacije

- 39 tisuća za prijevoz helikopterom do bolnice

- 73 tisuće za poslovne suradnike

- 190 tisuća za osobne troškove

i osam do 12,5 milijuna funti za kupnju kuće u Londonu te još tri milijuna za nekretninu u New Yorku

Vezane vijesti

Razvod sam po sebi nije problematičan za djecu

Razvod sam po sebi nije problematičan za djecu

Razvod sam po sebi nije taj koji može izazvati probleme kod djece, već je to razvod povezan sa sukobom među roditeljima, nedostatkom suradnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika