Objavljeno u Nacionalu br. 645, 2008-03-24

Autor: Sandra Županić

POČINJE LOV NA STIPENDIJE

Top studente čeka novih 1.200.000 kn

NAJBOLJI HRVATSKI STUDENTI i ove godine imaju priliku natjecati se za najveću stipendiju u Republici Hrvatskoj

Radovan Fuchs, državni tajnik za visoko obrazovanje, Željko Menalo, predsjednik uprave Diners Club Adriatica, Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta, Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, Ivo Pukanić, predsjednik uprave NCL Media Grupe, Josip Guberina, ravnatelj glazbene proizvodnje HRT-a, Dragan Habdija, član uprave Podravke, Mate Granić, dekan Visoke novinarske škole, Mladen Proštenik, savjetnik predsjednika uprave INA-e, Izet Aganović, posebni izaslanik predsjednika RH Stjepana MesićaRadovan Fuchs, državni tajnik za visoko obrazovanje, Željko Menalo, predsjednik uprave Diners Club Adriatica, Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta, Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, Ivo Pukanić, predsjednik uprave NCL Media Grupe, Josip Guberina, ravnatelj glazbene proizvodnje HRT-a, Dragan Habdija, član uprave Podravke, Mate Granić, dekan Visoke novinarske škole, Mladen Proštenik, savjetnik predsjednika uprave INA-e, Izet Aganović, posebni izaslanik predsjednika RH Stjepana MesićaU srijedu 19. ožujka u Zlatnoj dvorani Povijesnog instituta u Zagrebu svečano je potpisan ugovor između tjednika Nacional, utemeljitelja akcije “Top stipendija za Top studente”, i partnera Ingre, Podravke, Diners Cluba, INA-e, VIPneta i HRT-a. Tako je započela sedma “Top stipendija za Top studente”, u koju su se Nacionalovi partneri uključili sa 1,2 milijuna kuna. Počeo je i ovogodišnji natječaj za studente, a propozicije natječaja moći će se pronaći u svakom broju tjednika Nacional i na internet stranici www.topstipendija.net. Prijave studenti mogu predati do 23. svibnja 2008. Stipendijski fond jednak je prošlogodišnjem i iznosi 1,2 milijuna kuna, a 30 najboljih studenta dobiju stipendiju u iznosu od 40.000 kuna - što je najveća stipendija u Hrvatskoj. Proteklih šest godina “Top stipendija” stipendirala je 147 studenata iz cijele Hrvatske s 40 različitih fakulteta.

Dobitnici stipendije ne moraju vraćati, a nemaju ni obveze prema partnerima akcije. Na svečanosti potpisivanja ugovora predsjednik uprave NCL Media Grupe Ivo Pukanić rekao je: “Akcija ‘Top stipendija za Top studente’ jedna je od akcija na TOP STUDENTICE 2007. Ivana Hanzec sa zagrebačkog sveučilišta, Tena Velki sa osječkog i Mirta Molnar sa zagrebačkog sveučilišta, zaštitna lica ovogodišnje Top stipendijeTOP STUDENTICE 2007. Ivana Hanzec sa zagrebačkog sveučilišta, Tena Velki sa osječkog i Mirta Molnar sa zagrebačkog sveučilišta, zaštitna lica ovogodišnje Top stipendijekoju svi možemo biti ponosni i primjer kako bismo se trebali ponašati u odgovornom društvu. Hrvatska ima sposobne i pametne ljude kojima treba dati šansu za kvalitetno obrazovanje, a naše stipendije upravo to potiču. Posebno sam sretan što je 2006., na inicijativu Nacionala, Vlada ukinula porez na stipendije do 4000 kuna. To se dogodilo nakon što smo ministar Primorac i ja pritisnuli ministra Šukera - jedva je popustio.

Prošle je godine NCL Media Grupa osnovala Visoku novinarsku školu, ali tu nećemo stati - želimo napraviti skupinu modernih studija čiji je nukleus upravo ‘Top stipendija’. Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić od početka podupire akciju, a ove će godine primiti nabolje studente akcije ‘Top stipendija’.” Osim glavnih sponzora koji će osigurati stipendije za 30 studenata, već treću godinu u akciji sudjeluju i regionalni partneri - zadarske tvrtke HSTEC, Tankerkomerc i Turishotel koje zajedno stipendiraju dva studenta sa zadarskog sveučilišta. Time se ukupan broj stipendija povećava na 32.

MATE GRANIĆ, dekan Visoke novinarske škole sa svojim studenticama Martinom Koić i Ivanom ZobenicomMATE GRANIĆ, dekan Visoke novinarske škole sa svojim studenticama Martinom Koić i Ivanom ZobenicomZa izabrane Top studente na kraju akademske godine priređuje se i velika svečanost proglašenja dobitnika na kojoj su proteklih godina sudjelovali izaslanici hrvatskog predsjednika i premijera te mnogi članovi Vlade koji su time iskazali veliku podršku ovoj plemenitoj akciji. Svečanost proglašenja ove će se godine održati u srpnju u hotelu The Westin u Zagrebu. Organizatori akcije “Top stipendija za Top studente” uskoro počinju predstavljanje stipendije u hrvatskim gradovima, a prvo predstavljanje održat će se u Osijeku 9. travnja 2008. godine.

Pravila za sudjelovanje u natječaju
'TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE'

Kandidat mora biti državljanin Republike Hrvatske, mora imati stalni boravak u RH te status redovnog ili izvanrednog studenta hrvatskog sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole.
Prijave se šalju najkasnije do 23. svibnja 2008. i moraju sadržavati sljedeće:
Ispunjen natječajni kupon koji izlazi u tjedniku Nacional u svakom broju od 19. ožujka do 20. svibnja
Prijavnicu za natječaj koja se nalazi na stranicama www.nacional.hr i www. topstipendija.net i u referadi matičnog fakulteta
Prijepis ocjena sa svih godina studija ovjeren u studentskoj referadi
Biografiju u obliku pisma
Fotografiju u boji
Potrebno je priložiti sve informacije o eventualnom sudjelovanju u projektima i natjecanjima, o objavljenim pisanim i drugim radovima (stručni radovi, članci, pjesme, knjige), o sportskim ostvarenjima, o osvojenim nagradama, o hobijima te interesima i sličnom uz odgovarajuće potvrde
Prijave se šalju na adresu:
Tjednik Nacional - "Top stipendija za Top studente" , Vlaška 40, 10 000 Zagreb

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika