25.03.2008. / 12:48

Autor: Nikolina Škunca

Extra zona

Antonija Blaće: "Uživala sam 'peglati' stanare"

Voditeljica nedavno prekinutog "Celebrity Big Brothera" otkriva da je upisala londonsku školu za odnose s javnošću, govori o tome zašto je zadirkivala stanare te o zajedničkom životu s dečkom Hrvojem

Tijekom prijenosa ovogodišnjeg, prvog po redu "Celebrity Big Brothera" ponovno se kao voditeljica istaknula Antonija Blaće. Ta 28-godišnja Šibenčanka već tri sezone zaredom vodi "Big Brother", a ovog je puta angažirana zajedno s Markom Lušićem i za "Celebrity Big Brother". Kao i na televiziji, Antonija je u privatnom životu izrazito opuštena i brbljava. Bez srama će priznati sve svoje mane i nedostatke, kao i to da joj je nakon diplomiranja na Grafičkom fakultetu bilo jako dosadno sjediti kod kuće pa je upisala londonsku školu za odnose s javnošću. Otkrila je i kako bi se, da se ponovno nađe u istoj situaciji, bez razmišljanja prijavila za "Big Brother", u čijoj je prvoj sezoni i sama sudjelovala. Navodno zbog loše gledanosti, prošlog se petka - nažalost - prestao emitirati "Celebrity Big Brother" i to tjedan dana prije nego što bi zaista trebao završiti. “RTL Televizija je od samog početka planirala kraći period emitiranja, ali Uskrs je potaknuo velikodušnost Big Brothera koji ovim pokazuje svoje veliko srce”, piše u službenom priopćenju RTL-a, dok je Antonija Blaće to prokomentirala riječima: “To nije moj dio posla i to nisu moje odluke. Novi projekti će doći i sve je O.K.”
EXTRA: Koliko ste vi zadovoljni dobivenim prilikama nakon sudjelovanja u prvoj sezoni "Big Brothera"?
- U trenutku kada mi je ponuđen voditeljski anganžman postojale su dvije opcije: stari život, fakultet i rad u kafiću ili iskušati nešto što nisam nikada radila. Život me nikada nije vodio u tom smjeru, no kad sam dobila ponudu, rekla sam si - trebam probati, to je to. Svjesna sam toga da sam bila jako smotana i da sam imala veliku tremu, ali na kraju je sve dobro prošlo. Još uvijek nisam sto posto sigurna tko je taj koji se sjetio da bih ja taj posao mogla dobro odraditi.
EXTRA: Jeste li ikada uopće i razmišljali o tome da ćete jednog dana biti voditeljica na televiziji?
- Nikada. Život mi je išao u totalno drugom smjeru. Studirala sam na tehničkom fakultetu i zanimala me fizika, iako sam bila dobra i u društvenim predmetima. Uvijek sam željela biti odlična u muškom poslu.
EXTRA: No, čini se kako ste se dobro snašli kao voditeljica. Televizijski kritičari dosta su vam naklonjeni.
- Nisam dobila previše negativnih kritika, osim na forumima. Tamo ih ima, iako se i to u zadnje vrijeme prorijedilo. To možda smatram i svojim najvećim uspjehom jer je forumaše jako teško zadovoljiti. Vidim da im je drago kada "peglam" stanare i kada sam malo zločesta pa im nastojim što više udovoljiti, a ni meni to nije mrsko.
EXTRA: Je li vam problem raditi emisije uživo?
- Ne, jer jako volim improvizirati. Naravno da postoji neki scenarij, no s obzirom na to da su gosti u studiju i da nikada ne možeš znati što će ti stanar odgovoriti, moraš improvizirati. Za mene je upravo to najdraži dio posla.
EXTRA: Koliko vam je teško to što se vaši suvoditelji mijenjaju iz sezone u sezonu?
- Promjene voditelja ne doživljavam kao problem jer, na kraju krajeva, s njima najmanje komuniciram u emisiji. Možda je mijenjanje ekipe čak i dobra stvar. Dobro je znati da možeš raditi posao i kad nisi u savršeno uigranom timu koji se poznaje i koji su prijatelji, nego da sve možeš odraditi kao pravi profesionalac. Ipak, Boris Mirković je moj neprežaljeni suvoditelj. On je super kolega i čovjek, imali smo posebnu vibru. Imamo sličan smisao za humor. S Markom prvi put radim i oduševljena sam njegovom spontanošću i komunikativnošću, dok mi je Renata već dugo prijateljica, a ne samo kolegica.
EXTRA: Postoje li neke naznake da biste mogli raditi i na nekim drugim RTL-ovim projektima?
- Sada sam ponovno snimala “Večeru za 5” kako Marko ne bi zaostajao s fakultetom. Postoje naznake, neke stvari su u pripremi. Ne bojim se za to da neće biti projekata.
EXTRA: Vidite li se uopće u tipu emisije u kojoj biste bili samo najavljivačica, nešto poput "Exploziva" ili "Exkluziva"?
- Ne, jer sam jako loša u izgovaranju tuđih rečenica, a cure koje to rade dobro obavljaju svoj posao i još su jako zgodne. Vjerojatno bih, da se nađem u takvoj emisiji, eksplodirala i rekla nešto svoje, a ne znam što bi tada bilo.
EXTRA: Imate govornu manu, odnosno šuškate pri izgovoru slova c, s i z, no kod vas to zvuči simpatično.
- Glasovi c, s i z su mi veliki problem, no čini se da mnogima više smeta to što mi se u govoru čuje da sam Dalmatinka. Ipak, neki dan sam pogledala reprizu emisije i činilo mi se da me je sve teže geografski locirati. Često se zagrebački govor smatra urbanijim i lakše se tolerira od našeg dalmatinskog ili nekih drugih govora. Primjerice, Dnevnik na HTV-u počinje riječima "pola osam je, počinje Dnevnik". Pola osam mojoj baki u Šibeniku, kao ni njezinoj prijateljici u Splitu, ništa ne znači, tako da bi bar u jednom Dnevniku trebalo reći "19 i 30" ili, radi neke ravnoteže, barem ponekad "7 i po".

Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Vrdoljakovi 'Ratkajevi'

Vrdoljakovi 'Ratkajevi'

HEPI BRZDEJ, DIJR ŽELJKO10 do 8, NovaTV, ponedjeljak, 19.50Kad je Hrga u ponedjeljak zamahnula mikrofonom pred nosom Željka Keruma i stala računati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika