01.04.2008. / 12:36

Autor: Nina Tomljanović

IN MEMORIAM

Preminuo Žarko Kraljević

Već više od četrdeset godina ime Žarka Kraljevića čvrsto se povezuje sa razvojem kartičarstva u Hrvatskoj i pod njegovim je vodstvom Diners Club postigao najviši stupanj razvoja

U 81 godini života preminuo je Žarko Kraljević, osnivač Diners Cluba Adriatic, priopćeno je iz Dinersa.

Već više od četrdeset godina ime Žarka Kraljevića čvrsto se povezuje sa razvojem kartičarstva u Hrvatskoj i pod njegovim je vodstvom Diners Club postigao najviši stupanj razvoja.

Svoju karijeru u Dinersu Kraljević je započeo davne 1972. godine nakon povratka iz Stockholma, gdje je radio u Turističkom savezu Hrvatske na poslovima informativne djelatnosti i promidžbe hrvatskog turizma u inozemstvu.

Potrebu korištenja kartica za razvoj turizma, Kraljević je svoje iskustvo iz tog područja prenio i na razvoj kartičarstva u Hrvatskoj i cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Nakon 1992. godine konstiturao je Diners Cluba Adriatic u dioničko društvo i od tada je do 2007. godine bio njegov vlasnik i predsjednik Uprave.

S mjesta predsjednika Uprave povukao se prodajom vlasničkog udjela Erste banci, ali ostaje počasni predsjednik.

Komemoracija za Žarka Kraljevića održat će se u četvrtak, 3. travnja u 12 sati u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Diners je i nakon 40 godina tržišni lider'

'Diners je i nakon 40 godina tržišni lider'

Poznata svjetska kartičarska kompanija Diners ove godine obilježava četrdesetu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Franšizni ugovor na temelju kojega… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika