08.04.2008. / 09:14

Autor: Tanja Molvarec

KRAJ ISTRAGE

Princezu Dianu nisu ubile tajne službe

Nezadovoljan presudom bio je Mohamed Al Fayed koji je tvrdio da su za smrt njegova sina odgovorne tajne službe, te da Scotland Yard ne provodi dobro istragu

Nakon tri i pol godine i više od 16 milijuna utrošenih dolara, utvrđeno je da su britanska princeza Diana i njezin ljubavnik Dodi Al Fayed poginuli zbog neprilagođene brzine i paparazza koji su ih pratili, otkriva magazin Sun. Vozača Henrija Paula koji je bio pod utjecajem alkohola, sud je osudio za ubojstvo iz "nehaja" iako je Henri preminuo na mjestu nesreće.

Istraga je pokazala da ni Diana ni Dodi nisu bili vezani pojasevima, a šanse da ostanu živi bile su im vrlo male s obzirom da se auto zabio u stup prilikom nesreće te smrskao gotovo do neprepoznatljivosti. Što se tiče osude paparazzima njima se, kako se saznaje iz Ministarstva pravosuđa, ne može suditi za ubojstvo koje se dogodilo u nekoj drugoj državi.

Nakon presude pročitana je izjava Mohameda Al Fayeda kako će odluka biti težak udarac svima u svijetu koji su ga podržavali. On je naime uporno tvrdio da su za smrt njegova sina odgovorne tajne službe, te da Scotland Yard ne provodi dobro istragu. Za razliku od njega, Dianini sinovi William i Harry nisu bili razočarani presudom. "Željeli bismo zahvaliti članovima porote. Podupiremo njihovu presudu i molimo se će sada napokon mama moći počivati u miru", izjavili su. Obojica su se zahvalili svima koji su te noći pokušali spasiti Dianin život.

Vezane vijesti

Cannes 3. dan: 'Kontroverzni' film o Lady Di zapravo obračun s britanskim...

Cannes 3. dan: 'Kontroverzni' film o Lady Di zapravo obračun s britanskim medijima i kraljevskom obitelji

Treći dan festivala najviše se čekala premijera dokumentarnog filma „Unlawful Killing" redatelja Keitha Allena, poznatijeg i kao oca pjevačice Lily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika