Objavljeno u Nacionalu br. 648, 2008-04-15

Autor: Maroje Mihovilović

Nacionalna sigurnost

Facebook postao prijetnja Izraelu

IZRAELSKI vojnici koji su otvorili svoje stranice na Facebooku iznose nenamjerno i povjerljive podatke, što ugrožava sigurnostIZRAELSKI vojnici koji su otvorili svoje stranice na Facebooku iznose nenamjerno i povjerljive podatke, što ugrožava sigurnostIzraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je pronašlo novu prijetnju nacionalnoj sigurnosti, a to je internetski društveni servis Facebook. Izraelske sigurnosne službe, koje paze da osjetljive informacije ne dođu u javnost, ustanovile su da izraelski vojnici, koji su otvorili svoje stranice na Facebooku, nenamjerno iznose i povjerljive podatke. Na primjer, objavljuju svoje fotografije u uniformi s oružjem. Time ugrožavaju sigurnost Izraela. Zato je objavljena nova lista pravila kojima se određuje što pripadnici izraelske vojske smiju, a što ne smiju iznositi na Facebooku.

Nije im zabranjeno sâmo pojavljivanje na Facebooku. Moći će otvarati svoje stranice, ali neće smjeti otkriti podatke o tome što rade. Morat će paziti da ni na koji način ne otkriju da imaju veze s vojskom. Po tom pravilniku, vojnici koji su već otvorili svoje stranice, te objavili da su pripadnici izraelske vojske, morat će ih zatvoriti.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika