16.04.2008. / 13:57

Autor: Nina Tomljanović

Glavna skupština HSS-a

Friščić jedini kandidat za predsjednika HSS-a

Uz novog predsjednika, na Glavnoj skupštini HSS-a će se birati i pet novih potpredsjednika stranke, pet predsjednika regionalnih organizacija, članove Predsjedništva te glavnog tajnika stranke

U subotu, 19. travnja, u zagrebačkom "Globusu" Hrvatska seljačka stranka će održati Izbornu glavnu skupštinu na kojoj će se birati predsjednik stranke, a jedini kandidat je dosadašnji predsjednik Josip Friščić kojeg je za još jedan mandat na čelu HSS-a kandidirala većina županijskih organizacija.

Uz novog predsjednika, na Glavnoj skupštini HSS-a će se birati i pet novih potpredsjednika stranke, pet predsjednika regionalnih organizacija, članove Predsjedništva te glavnog tajnika stranke. Broj predsjednika stranke je novim statutom povećan s dva na pet, a i Predsjedništvo će umjesto 11 sada imati 22 člana.

Za potpredsjednika stranke u HSS je pristiglo šest kandidatura, a predali su ih Damir Bajs, Željko Jakopović, Zdravko Kelić, Ante Markov, Božidar Pankretić i Marijana Petir.

Za predsjednike regionalnih organizacija kandidirali su se Darko Vuletić (središnja Hrvatska), Zvonimir Sabati (sjeverozapadna Hrvatska), Danijel Ropuš i Ante Simonić (zapadna Hrvatska), Milan Božić, Darko Grivičić i Davor Vlaović (Slavonija) te Stipo Gabrić Jambo, Karlo Gjurašić i Vicko Mardešić (Dalmacija).

Na Glavnoj skupštini birat će se i novi glavni tajnik stranke koji bi zamijenio dosadašnjeg tajnika Stanka Grčića. Za tu funkciju javio se dosadašnji glasnogovornik HSS-a Nenad Matić.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika