17.04.2008. / 11:37

Autor: Nina Tomljanović

Den Haag

Nastavlja se suđenje hrvatskim generalima

Drayer, koji je bio koordinator osiguranja u UN-ovu sektoru Jug jučer je također svjedočio te je bio kazao da su hrvatske snage u Kninu granatirale i civilne objekte

Svjedočenjem UN-ovog časnika Andries Dreyera, na Haškom sudu se nastavlja suđenje trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Drayer, koji je bio koordinator osiguranja u UN-ovu sektoru Jug jučer je također svjedočio te je bio kazao da su hrvatske snage u Kninu granatirale i civilne objekte. Tvrdi da je prvog dana Oluje više puta izlazio iz baze UN-a te da je tada stradalo mnogo civila.

Obrana generala Gotovine na taj je iskaz odmah uložila prigovor, jer su još prije dva tjedna priložili dokumente u kojima se vidi da je stadalo 16 osoba.

Prema mišljenju obrane, Dreyer za svoju tvrdnju nema dokaza. Sudac Orie je zbog špekulacije o broju stradalih uputio opomenu tužiteljstvu kazavši im da moraju bolje ispitati svjedoka jer on do detalja mora potvrditi svoj prvotni iskaz, pogotovo ukoliko se radi o žrtvama.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika