Objavljeno u Nacionalu br. 649, 2008-04-22

Autor: Sandra Županić

Otvorena vrata najboljim studentima

Top studenti oduševljeni Diners Clubom

Top studenti posjetili su Službu informcija i reklamacija Diners Cluba. Top student Vedran Kirinčić, agent pozivnog centra Martin Majcen, Marina Cvirn iz Službe ljudskih potencijala, agentica pozivnog centra Marina Raspudić, studenti Ivana Hanzec i Goran Nikšić, referentica Jasna Katalinić, studentica Vanja Jambrović i supervizorica u Službi informacija i reklamacija Božica KuštTop studenti posjetili su Službu informcija i reklamacija Diners Cluba. Top student Vedran Kirinčić, agent pozivnog centra Martin Majcen, Marina Cvirn iz Službe ljudskih potencijala, agentica pozivnog centra Marina Raspudić, studenti Ivana Hanzec i Goran Nikšić, referentica Jasna Katalinić, studentica Vanja Jambrović i supervizorica u Službi informacija i reklamacija Božica KuštDiners Club, partner Nacionalove akcije “Top stipendija za Top studente”, prošlog je tjedna, 15. travnja, ugostio nekolicinu ovogodišnjih “Top studenata”. Neposredno praćenje rada zaposlenika i upoznavanje funkcioniranja kompanije važan je dio obrazovanja mladih ljudi pa su “Top studenti” dobili priliku da vide kako svoj posao obavljaju zaposlenici različitih sektora Diners Cluba.

Uvodnu prezentaciju o povijesti, poslovanju kompanije, zaposlenicima i uslugama Diners Cluba studentima je održala Marina Cvirn iz Službe ljudskih potencijala. Sara Zadravec, voditeljica odnosa s javnošću Diners Cluba, zaželjela je dobrodošlicu dobitnicima “Top stipendije” i dodala: “Vaši dosadašnji rezultati su fascinantni i želim vam daljnji uspjeh.” Kako je Marina Cvirn tijekom dana vodila studente kroz sve dijelove kompanije odgovarala je na brojna pitanja studenata koji se pripremaju za traženje prvog posla. Studenti su posjetili Sektor IT-a, Službu privatnog članstva, Službu marketinga, Službu procesinga, Službu reklamacija i Službu turizma. Zaposlenici svake službe studentima su ispričali kako izgleda njihov radni dan i kojim se poslovima njihov dio Diners Cluba bavi.Miodrag Kotrljanović iz Službe procesinga, posebno je zainteresirao studente prezentacijom Dinersove inovacije - D2C kartice s dva čipa. Takve kartice omogućavaju plaćanje putem magnetne trake i inprintera, ali i na nov način beskontaktnog plaćanja tako da korisnik samo prisloni karticu na čitač.
Studenti koji su posjetili Diners Club došli su s različitih fakulteta, ali svi su rekli da im se posebno svidjelo što je radna atmosfera pozitivna i vedra i što svi zaposlenici otvoreno komuniciraju.

Apsolvent fizike na zagrebačkom Prirodoslovo-matematičkom fakultetu Goran Nikšić zadovoljan je što je dobio priliku posjetiti Diners Club, o čemu kaže: “Bilo mi je zanimljivo vidjeti kako funkcionira financijski sektor, a zbog fakulteta na kojem studiram zanima me i tehnologija kojom se kompanija koristi. Došao sam jer smatram da je dobro vidjeti kako funkcioniraju kompanije s različitih područja jer fizičari se danas više ne zapošljavaju samo u znanstvenom sektoru.” Ivanu Hanzec, studenticu psihologije s Hrvatskih studija, u Diners Clubu najviše je zanimalo kako radi Služba ljudskih potencijala jer razmišlja o karijeri u tom području. “Ljudski potencijali, sektor su blizak onome što studiram i što me zanima. Detaljno sam saznala kako stvari funkcioniraju u praksi. Bude li moguće, željela bih praksu odraditi u Diners Clubu jer mislim da tu mogu mnogo naučiti, a i sviđa mi se topla atmosfera u kojoj se radi”, rekla je Ivana Hanzec. “Top stipendisticu” Vanju Jambrović, apsolventicu na Akademiji dramske umjetnosti, zanimaju razna područja života, a o razlozima posjeta Diners Clubu kaže: “Došla sam turistički, vidjeti kako je raditi u poznatoj kompaniji poput ove. Zanimalo me kakav je posao u kartičnom sektoru zato jer je to totalno drugačije od onoga što ja radim i moje profesionalne budućnosti. Ipak, saznala sam mnogo zanimljivih stvari.”

Agent pozivnog centra Martin Majcen bio je mentor dobitnicama Top stipendijeAgent pozivnog centra Martin Majcen bio je mentor dobitnicama Top stipendije U Diners Club smatraju da su temelj vrijednosti i uspjeha njihove kompanije zaposlenici - njihovo znanje i motivacija za rad. U Diners Clubu zaposleno je oko 250 ljudi, a gotovo polovica ima završene visoke škole ili fakultete. Da je dobivanje “Top stipendije” odlična preporuka u traženju posla potvrdila nam je Marina Cvirn koja kaže da Diners Club zapošljava mlade ljude s raznih fakulteta: “Pozvali smo studente da vide kako funkcionira naša kompanija ali i da dobiju uvid u to kako izgleda poslovni svijet. Za zapošljavanje u Diners Clubu potrebno se prijaviti na naš natječaj, ako kandidat zadovoljava uvjete pristupa predselekcijskom intervju. Imamo zaposleno mnogo ekonomista, ali to nije pravilo. Zapošljavamo i ljude s FER-a, jezičnih ali i drugih fakulteta.” Voditeljica Službe informacija i reklamacija Diners Cluba Zvjezdana Zidarić Krušić studentima je ukratko objasnila kojim se poslovima bave njezini zaposlenici te pojasnila da svi prolaze pokusni rad od minimalno tri mjeseca te za to vrijeme imaju vlastitog mentora. “Za mlade ljude najvažnije je vidjeti kako se radi u praksi, pa mi je drago da su studenti došli. U mojoj službi najviše je ekonomista. Jedna od stvari koje posebno cijenimo u Diners Clubu je motiviranost pojedinca i ljubav za posao”, istaknula je Zvjezdana Zidarić Krušić.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika