Objavljeno u Nacionalu br. 649, 2008-04-22

Autor: Eduard Šoštarić

Zračni promet

Imenovanjem čelnih ljudi Agencije za civilno zrakoplovstvo konačno se uvodi red u hrvatski zračni prostor

PREDSJEDNIK Agencije za civilno zrakoplovstvo postao je Roman Gebauer koji je dugi niz godina bio pomoćnik direktora Croatia Airlinesa za tehničke poslovePREDSJEDNIK Agencije za civilno zrakoplovstvo postao je Roman Gebauer koji je dugi niz godina bio pomoćnik direktora Croatia Airlinesa za tehničke posloveNakon što je američka zračna vlast (Federal Aviation Authority) nakon nedavnog obilaska hrvatske Uprave za zračni promet sastavila negativno intonirano izvješće u kojem je, među ostalim prigovorima, navedeno i to da Hrvatska još nije ekipirala Agenciju za civilno zrakoplovstvo koja bi kontrolirala certifikate, operativne licencije i primjenu međunarodnih standarda za zračni promet, hrvatska vlada je u petak, 18. travnja, imenovala čelne ljude i članove Vijeća agencije.

Za predsjednika je imenovan Roman Gebauer, bivši pomoćnik glavnog direktora Croatia Airlinesa za tehniku, za zamjenika predsjednika prof. dr. sc. Stanislav Pavlin s Fakulteta prometnih znanosti, a za članove bivši visokopozicionirani zaposlenik Croatia Airlinesa Rajko Ilej, bivši pomoćnik ministra za zračni promet Boris Smrečki i Marina Puh. Osnivanje Agencije oteže se već dulje od godine dana. U saborskoj raspravi još je lani postavljeno pitanje financiranja Agencije, jer je samo za njen osnutak bilo potrebno i osigurano 3 milijuna kuna u proračunu za 2007. Zamišljeno je da će Agencija početi funkcionirati u drugoj polovini 2007. Ali to se odgađalo sve do primjedbe američke zračne vlasti o nefunkcioniranju Agencije.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika