28.04.2008. / 14:56

Autor: Nina Tomljanović

Crna Gora će priznati Kosovo

Dinosa: "Thaci već pije šljivovicu sa srpskim obiteljima na Kosovu"

U podgoričkom dnevniku Vijesti, Dinosha je izjavio kako očekuje da će stajalište crnogorske vlasti pratiti sugestije Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država jer se Crna Gora ozbiljno nameće kao kandidat za europske i euroatlanske integracije, a jedan od uvjeta je i pitanje odnosa prema kosovskoj neovisnosti

"Mislim da bi svibanj bio rok kada će Crna Gora priznati neovisnost Kosova, zbog simbolike koju taj mjesec ima za crnogorsku državu s obzirom da je Crna Gora proglasila neovisnost i samostalnost 21. svibnja prošle godine", kazao je predsjednik demokratske unije Albanaca u Crnoj Gori (DUA) Ferhat Dinosa.

Dodao je također da je svibanj idealan za priznanje Kosova i zbog činjenice da je gotovo jasno da ove godine u Crnoj Gori neće biti parlamentarnih izbora te da je radi toga bolje da ono što ih čeka iduće godine ne bude opterećeno pitanjem Kosova.

U podgoričkom dnevniku Vijesti, Dinosa je izjavio kako očekuje da će stajalište crnogorske vlasti pratiti sugestije Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država jer se Crna Gora ozbiljno nameće kao kandidat za europske i euroatlanske integracije, a jedan od uvjeta je i pitanje odnosa prema kosovskoj neovisnosti.

"Prosrpski orijentirani građani u Crnoj Gori ne bi trebali biti veći Srbi od sunarodnjaka u Srbiji ili od Srba na Kosovu", kaže Dinosa na pitanje da li smatra da bi priznanje Kosova moglo izazvati nestabilnost ili nemire u Crnoj Gori."Kosovski premijer Hashim Thaci već pije šljivovicu sa srpskim obiteljima na Kosovu, daje kao poklon traktore i imamo situaciju da se Srbi vraćaju u vladu i parlament Kosova", rekao je Dinosa.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika