Objavljeno u Nacionalu br. 650, 2008-04-29

Autor: Ante Mihić

TREND

Bavarski ljepotan kao potvrda vrijednosti i vrhunske kvalitete

Automobili BMW su već godinama u samom vrhu automobilske industrije, a činjenica da su svakim novim proizvodom sve bolji jamči im još dugo boravak na samom vrhu autoindustrije

Kada je riječ o automobilima, uvijek je postojala dvojba je li bolji BMW ili Mercedes. Neki će se odlučiti za BMW jer smatraju da ti automobili imaju svoju prepoznatljivu sportsku dušu, dok će svi oni koji vole eleganciju dignuti ruku za Mercedesove modele. Nećemo donositi sud o tome koji su automobili nama bolji jer ipak bi to bilo subjektivno mišljenje, samo ćemo ustvrditi da i jedni i drugi imaju svoje adute te da i jedni i drugi znaju od automobila napraviti vrhunski proizvod.

Upravo smo se u to uvjerili dok smo vozili novi BMW serije 3, koji je još jedna potvrda da bavarski proizvođač svakim novim danom tržištu predstavlja proizvod vrhunske kvalitete koji mora zadovoljiti sve one kojima je automobil više od prijevoznog sredstva. Voziti BMW 318d uistinu je bio doživljaj jer osim ljubomornih pogleda mnogih uvjerili smo se kako to izgleda kada imate automobil odličnih voznih performansi, s vrlo dobrim motorom i dizajnom kojem je gotovo nemoguće pronaći manu.
Unutrašnjost je jednostavna, a opet specifična jer je funkcionalna i ergonomična te omogućava da se tijekom vožnje samo prepustite jedinstvenom osjećaju vožnje.

Manualni mjenjač, precizan upravljač, malena potrošnja i 145 KS optimalan su spoj svega onoga što treba imati jedan takav automobil. Iako će se mnogi žaliti na cijenu koja za testni model iznosi oko 33.300 eura, mislimo da je, unatoč tome što na tržištu postoje i mnogo jeftiniji modeli, BMW isplativija investicija. Zato će svi oni mladi vozači koji osim brzine žele i automobil specifičnog dizajna u BMW-u 318d naći dio sebe, dio koji je ispunjenje njihovih snova o savršenom automobilu.

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika