30.04.2008. / 11:20

Autor: Nina Tomljanović

Nastavak akcije

Akcija "Top stipendija za top studente" predstavljena u Zadru

U sklopu akcije "Top stipendija za top studente" dodjeljuju se najveće stipendije u Hrvatskoj u iznosu od 40.000,00 kuna, odnosno 4.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od 10 mjeseci

U zadarskoj svečenoj Sveučilišnoj dvorani predstavljena je 7. akcija "Top stipendija za top studente", inicijativa tjednika Nacionala i tvrtki partnera INA-e, Vipneta, Ingre, Podravke, Diners Cluba i HRT-a, u kojoj se za najbolje hrvatske studente osigurava Stipendijski fond od čak 1.200.000,00 kuna, a svaki pojedini stipendist dobije 40 tisuća kuna u razdoblju od 10 mjeseci.

Akcija je promovirana kroz druženje i razmjenu iskustava dosadašnjih dobitnika top stipendija iz Zadra sa studentima zadarskog Sveučilišta pod nazivom "Preko veze ili putem znanja".

Osim studenata, na prezentaciji akcije su bili prisutni i članica Stipendijskog vijeća sa Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Ana Proroković, zamjenici gradonačelnika, gospodin Rade Škarica i Dražen Grgurović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti zadarske županije, gospodin Ivan Šimunić, predstavnici dvije zadarskih tvrtki partnera regionalnih top stipendija, Željko Goja (HSTEC) i Boris Jurić (Tankerkomerc), voditeljica akcije, gospođa Nina Šmigmator te predstavnici medija i akademske zajednice iz Zadra.

Ova akcija na najbolji način promovira potrebu i vrijednosti ulaganja u znanje i izvrsnost hrvatskih studenata, a želja utemeljitelja je motivirati sve hrvatske studente da neovisno o statusu fakulteta koji pohađaju, budu još uspješniji te da svojim izvrsnim rezultatima i ocjenama osiguraju svoje mjesto u klubu dobitnika „Top stipendija“.

Klub dobitnika „Top stipendija“trenutno broji 147 studenata s ukupno 40 različitih fakulteta u Hrvatskoj, koji su u proteklih šest godina primili ukupno 5,8 milijuna kuna stipendija.

Važnost ove akcije prepoznali su te se u nju aktivno uključili stotine studenata svih hrvatskih sveučilišta, kao i akademska zajednica, brojne medijske kuće, tvrtke i državne institucije, a akciju službeno podržavaju i pomažu predsjednik Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska gospodarska komora.

Jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha „Top stipendija za top studente“ je sigurno i činjenica da je na inicijativu ove akcije i tjednika Nacional, Vlada RH 2006. godine ukinula porez na stipendije do 4.000,00 kuna.

Na internetskoj adresi www.topstipendija.net možete pronaći sve dodatne informacije o načinu prijavljivanja te pojedinostima i novostima vezanima uz akciju „Top stipendija za top studente“. Natječaj je otvoren do 23. svibnja ove godine.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika