Objavljeno u Nacionalu br. 651, 2008-05-05

Autor: Ante Mihić

Trend

Mazda 6 - automobil za 205.000 kuna pripada vrhu piramide u svojoj klasi

Već nekoliko godina promatramo Mazdin uzlet u automobilskom svijetu i moramo priznati da od svih proizvođača taj japanski div sve više napreduje i sve više pruža svojim kupcima. Nekada je Mazda imala modele koji su se odlikovali vrhunskim motorima, ali je patio njihov dizajn, ali danas i u tom segmentu sve više dostižu, pa čak i nadmašuju svoju konkurenciju.

Najbolji primjer možda je Mazda 6, automobil koji smo imali priliku voziti i testirati posljednjih nekoliko dana i koji je odmah na nas ostavio vrlo pozitivan dojam. Bijela boja, istaknute sportske linije, naglašena prednja maska i malo pognut, a opet vrlo privlačan stražnji kraj samo su neke od karakteristika nove Mazde 6. Motor koji je pokretao naš automobil imao je 147 KS, pa unatoč činjenici da se radilo o benzinskom agregatu, čak je i potrošnja bila pristojna i iznosila je relativno prihvatljivih 10 litara na gradskim prometnicama.

Ubrzanja su bila dobra, pa iako u svojoj ponudi Mazda ima modele i sa snažnijim motorima, smatramo da je ovaj motor vrlo dobra opcija. Kao i većina Mazdinih modela i testno vozilo imalo je odlična vozna svojstva i bio je užitak upravljati njime. Unutrašnjost nema mnogo promjena u odnosu na prethodni model, a i dalje je izrađena od vrlo kvalitetnih materijala, koji se izvrsno uklapaju u cjelokupnu priču o Mazdi 6. Baš kao što smo i očekivali cijena iznosi malo visokih 205.000 kuna, što je više od konkurencije, a opet manje od najprestižnijih automobila u klasi. Znači Mazda je u sredini cjenovne vrijednosti, ali po svojoj kvaliteti ipak pripada vrhu piramide u svojoj klasi.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika