Objavljeno u Nacionalu br. 653, 2008-05-19

Autor: Plamenko Cvitić

Snašla ga kazna

Globusov novinar kažnjen zbog klevete

Gordan MalićGordan MalićGlobusov Novinar Gordan Malić nedavno je nepravomoćno osuđen za klevetu. Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Maja Štampar-Stipić 28. travnja Malića je proglasila krivim i kaznila ga novčanom kaznom od 10 prosječnih dnevnih dohodaka, što iznosi 1662 kune. To je epilog sudskog procesa koji je protiv Globusova novinara pokrenuo nekadašnji pomoćnik ravnatelja Carinske uprave Robert Matijević.

Njega je, prema presudi suda u Zagrebu, Malić oklevetao navodima da je Matijević dobivao skupe poklone od vlasnika tvrtke Europatrade, a zauzvrat na carinskom prijelazu sa Slovenijom redovito pretresao kamione bijele tehnike jednog zagrebačkog veletrgovca, koji je, prema Malićevoj konstrukciji, vjerojatno bio konkurent tvrtki Europatrade. Svoju nezainteresiranost za eventualno dokazivanje tvrdnji koje je napisao Malić je pokazao i time što na glavnu raspravu, odnosno proglašenjePresuda suda u Zagrebu po kojoj je Gordan Malić kažnjen s 1662 kunePresuda suda u Zagrebu po kojoj je Gordan Malić kažnjen s 1662 kune presude - uopće nije ni došao.

Vezane vijesti

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Europapress Holding, tvrtka Ninoslava Pavića, potpisala je sredinom prosinca ugovor modela A+ s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak s kamatom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika