Objavljeno u Nacionalu br. 655, 2008-06-02

Autor: Ante Mihić

Auto

Land Rover Freelander 2 - Samo mu je nebo granica

Velika ekspanzija u automobilskom svijetu i golem broj novih modela katkad ne ostavljaju priliku za kritiku jer toliko je dobrih stvari da ne bi bilo pošteno navoditi mane nečemu što je uistinu dobro, a k tome je i novo. Automobil koji smo prije tjedan dana imali na testu nije u toj kategoriji automobila jer unatoč činjenici da je relativno kratko na automobilskoj karti svijeta, njegova prošlost, ali i iskustva koja smo mi, a vjerujemo i svi ostali prolazili s njim potvrđuju tezu da se radi o jednom od najpoželjnijih i najboljih terenskih vozila. U poplavi “velikih” automobila vrlo je teško reći je li Freelander 2 SUV ili klasično terensko vozilo, ali s obzirom na sve ono što pruža svojim vozačima, smatramo da je manje važno u koju kategoriju ili segment ćemo ga svrstati. Mnogo je važnije da dočaramo stvarne mogućnosti tog vozila.

Kada vozite automobil u kojem se osjećate moćno, u kojem ne poznajete strah i svaki je trenutak poseban doživljaj, onda shvaćate da je Freelander 2 uistinu nešto posebno i drukčije. Testni model pokretao je 2.2-litreni TD4 dizelski agregat sa 160 KS, a zanimljiva je činjenica da je unatoč velikoj masi vozila potrošnja u prosjeku odličnih 7,7 litara na 100 kilometara. Unutrašnjost je, za razliku od nekih drugih SUV ili terenskih vozila, na najvišem nivou i samo je potvrda kompletne slike koju ostavlja ovaj automobil. Vozna svojstva su savršena u svim uvjetima, a cijena testnog modela iznosi nešto više od 42.000 eura, što je iznos koji bismo odmah izdvojili ako bismo ga imali jer ovaj automobil nema granica.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika