09.06.2008. / 15:57

Autor: Ivica Medo

Bivši izbornik Engleske

Steve McClaren: Nedostajat će vam Eduardo

'Mislim da se u Hrvatskoj malo pretjeruje s veličanjem vaše momčadi. Nema dvojbe, Hrvatska ima dobru reprezentaciju, ali ne tako dobro kao što vi mislite. Niste ni svjesni koliko ste imali sreće u kvalifikacijama', kazao je McClaren

Uoči utakmice s Austrijom, u press-centru bečkog stadiona Ernst Happel naletjeli smo na bivšeg engleskog izbornika Steve McClarena koji je na Euro došao u svojstvu specijalnog komentatora BBC-ija. "Čovjek s kišobranom" nije bio raspoložen za razgovor s hrvatskim novinarima.

Na pitanje kako se osjeća nakon šest mjeseci što je Engleska pod njegovim vodstvom izgubila od Hrvatske na Wembleyju i zbog toga se nije plasirala na Europsko prvenstvo, McClaren je engleski sarkastično poentirao: "Trenutačno se osjećam gladno", kratko je odgovorio McClaren zagrizavši potom svoj sendvič i bez pardona okrenuvši leđa novinarima.

U međuvremenu se u press-centru pojavio Igor Štimac, predsjednik Udruge prvoligaša, bivši hrvatski reprezentativac i povremeni kolumnist magazina 90minuta. McClaren nije odbio Štimca, u ugodnom razgovoru proveli su dvadesetak minuta, a on nam je prenio dio razgovora.

Na Štimčevo pitanje kako komentira šanse Hrvatske na Euru, McClaren je odgovorio: "Mislim da se u Hrvatskoj malo pretjeruje s veličanjem vaše momčadi. Nema dvojbe, Hrvatska ima dobru reprezentaciju, ali ne tako dobro kao što vi mislite. Niste ni svjesni koliko ste imali sreće u kvalifikacijama. Protiv Makedonije vas je izvukao Eduardo u zadnjim trenucima utakmice, Izraela ste dosta sretno pobijedili na gostovanju, a u Moskvi ste mogli glatko izgubiti. Protiv nas ste možda i najbolje odigrali, ali ako realno pogledate, Engleska nije trebala izgubiti obje utakmice. Eduardo je zabijao pogotke iz polušansi i bojim se da će vam on puno nedostajati."

O prvoj utakmici Hrvatske na Euru i pobjedi nad domaćinima, posvećen je novi broj tjednika "90 minuta", koji je u prodaji od ponedjeljka. Tjednik uključuje stručne analize, pomno praćenje događanja u taboru nacionalne selekcije, kao i protivnika u našoj skupini.

Novi broj tjednika za totalni sport 90minuta donosi:Ekskluzivni izvještaj iz Beča s utakmice Austrija-Hrvatska te intervjui s Nikom Kranjčarom i Jerkom Lekom; predstavljamo napadača Njemačke Miroslava Klosea te najboljeg igrača Poljske Euzebiusza Smolareka

- portret: Joachim Low, izbornik reprezentacije Njemačke

- stručne analize sljedećih protivnika Hrvatske, Njemače i Poljske, za 90minuta napravili su Zoran Mamić i Dražen Besek

- u rubrici VREMEPLOV Boris Mutić razgovarao je sa Stjepanom Deverićem

Od ostalih sportova izdvajamo:
-intervju Željko Krajan, trener Dinare Safine, uspješne ruske tenisačice
-NBA finale Celtics - Lakers i priča o Paulu Pierce, dečku iz LA-a koji je najbolji igrač Celticsa

Tjednik za totalni sport 90minuta na svim kioscima za 12 kuna

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika