Objavljeno u Nacionalu br. 657, 2008-06-16

Autor: Maroje Mihovilović

Američki izbori

Obama dobiva nove pristaše

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednički kandidat Barack Obama uspio je pridobiti neke slavne američke ličnosti koje su dosad podržavale senatoricu Hillary Clinton nakon njenog odustajanja od kampanje. Uspio je nagovoriti najgorljiviju podržavateljicu Hillary Clinton pjevačicu, glumicu i redateljicu Barbru Streisand, jednu od najutjecajnijih osoba Hollywooda. Ona je na početku kampanje podržala Hillary Clinton i žestoko agitirala za nju, posebno stoga što je smatrala važnim da jedna žena uđe u Bijelu kuću. U kampanji nije iznosila negativne primjedbe na račun Baracka Obame, ali je bilo mnogo onih koji su tvrdili da se neće prebaciti na njegovu stranu.

Ona je to, međutim, odmah učinila te ga ne samo javno podržala, nego i objavila da će sudjelovati u njegovoj kampanji, i to pjevajući na priredbama gdje će se skupljati novčane donacije za Obaminu kampanju. Jedna takva priredba već će se ovog tjedna održati u Hollywoodu, a na njoj se očekuje 3200 gostiju. Obama je uspio u svoj tabor privući i redatelja Stevena Spielberga, koji je također dosad podržavao Hillary Clinton, a radi na tome da privuče i Jennifer Lopez, koja ga je nedavno posjetila u njegovu uredu u Washingtonu. Otkrio je, također, da se intenzivno dopisuje sa Scarlett Johansson, koja ga je i prije podržavala, te za njegovu kampanju snimila poseban propagandni spot.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika