24.06.2008. / 08:25

Autor: Nina Tomljanović

Srbija

Socijalistička partija Srbija prihvatila formiranje vlade s proeuropskim strankama

U dosadašnjim pregovorima predstavnika koalicije oko SPS-a i liste Za europsku Srbiju, većina stvari je već dogovorena, a između ostalog i podjela ministarskih mjesta

Uvjerljivom većinom, glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) je prihvatio prijedlog kojeg je predlagalo predsjedništvo, da ta stranka formira srbijansku vladu sa strankama okupljenim oko Demokratske stranke (DS), odnosno s listom "Za proeuropsku Srbiju". Nakon toga, pregovori tih koalicija trebali bi ući u završnicu.

"Sjednica Glavnog odbora SPS-a bila je teška zbog bremena prošlosti koje se sada mora nadvladati", kazao je novinarima čelnik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

U dosadašnjim pregovorima predstavnika koalicije oko SPS-a i liste Za europsku Srbiju, većina stvari je već dogovorena, a između ostalog i podjela ministarskih mjesta. U SPS-u očekuju da će se pregovori o vladi brzo završiti, ali ne žele reći znači li to i raskid koalicije s Šešeljevim radikalima i Koštuničinim DSS-om u Beogradu.

Glasnogovornik DSS-a jučer je izjavio da je Demokratska stranka Srbije počela ripreme za odlazak u oporbu na republičkoj razini, no nije rekao i da li će njezin lider Vojislav Koštunica sjesti u zastupničku klupu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika