30.06.2008. / 22:23

Autor: Vedrana Rudan

Zloće i povrće

Jadi hrvojadi

Da u Hrvatskoj ima Židova, sve bi ih mladi Hrvati plinom podavili, da ima Srba, sve bi na vrbe povješali, Cigani neka se čuvaju, hrvatski će im bezbradi nacići noću oteti plastične boce, zapaliti kartonski krov nad glavom i u obližnjoj crkvi dobiti blagoslov

U Makarskoj su se klinci slikali uz kukasti križ obučeni u crne majice na kojima je pisalo “über alles”. Klinci znaju, a možda i ne znaju, da su Nijemci za vrijeme Hitlera pjevali o Njemačkoj koja je “iznad svega”, zato “über alles” mnoge dežurne analitičare vraća u jezivu povijest. Spominjem dežurne analitičare jer devedeset i devet posto Hrvata pojma nema što je “üeber”, a što “alles”, ni što znači kad su skupa. Zato imamo arguse koji pomno prate kakve se majice nose u školama i na Thompsonovim koncertima. Pomoću kamera traže se slova U na čelima pijanih klinaca jer su oni Hrvatska. Kad se svemu tome doda nastup vojnog popa Jezerinca koji čita Thompsonov pjesnički uradak koji govori o “domu” i “spremnosti”, slika ima i platno i okvir. Hadezeovska Hrvatska zemlja je koja zaziva fašizam, nacizam, ustaštvo. Crkva i Država su, kao i u ona jeziva Hitlerova, Pavelićeva i Mussolinijeva vremena, jedno.

U dvadeset i prvom stoljeću mi Hrvati, doduše na pijanim, doduše na tanašnim, mladim nogama, uz riku zadriglih popova, odlučno stupamo u mračnu NDH. Oni koji to vide, a profesionalni gledači sve vide, pozivaju na uzbunu. Tko zove? Potomci Srba koje je NDH trpala u Jasenovac nisu posebno glasni jer su svi koji su nakon Domovinskog rata ostali u Hrvatskoj ušli u Vladu. Potomci Cigana uopće se ne čuju jer u slobodno vrijeme ne čitaju novine, a u radno vrijeme traže plastične boce, staro željezo, ili pokapaju djecu koja su umrla od pretamne kože. Potomci Židova u Hrvatskoj, njih dvojica ili trojica, na ovu temu uvijek urlaju do neba, što je razumljivo, njima su strah u gene upisali preci koji su prošli kroz njemačke i hrvatske dimnjake.

Kad negdje osvane U ili nešto crno zapjeva pop hrvatski, u srce se osjećaju pogođeni i slobodnomisleći Hrvati, borci za čišću budućnost, pa krenu Crkvi zamjerati “ustaštvo”, ali samo povremeno. Hrvatska crkva je za ugledne hrvatske intelektualce, sve odreda novokomponirane turbovjernike, i kad s oltara riga mrkli mrak, jednako sveta kao plod utrobe Njene. Mediji bilježe svaki vrisak protiv hrvatskog nacizma. Novine prozivaju ministra za školstvo koji nije u stanju spriječiti pojavu crnih majica na tijelima mladih Hrvata i Hrvatica, učitelji koji predaju u školama u kojima se ukazao kukasti križ čupaju kosu i plaču, trijezni maturanti u crnim majicama se ispričavaju, a pijani klinci u crnim majicama, oni bez mature, tule: “Ubi’, ubi’ Srbina”, presretni jer će ih na ekranu vidjeti ekipa i rodbina.

Ukratko, gledajući sa strane, onako objektivno, bez nacionalnog naboja, totalno opušteno, u ovom vremenu liječenja rana jer su Vatreni popušili, u kakvoj mi to zemlji živimo? Živimo u zemlji koja zaziva Hitlera i ustaške koljače, s oltara se oglašavaju opskurni likovi, pijani klinci pozivaju na ubijanje Srba, trijezni poručuju da su “iznad svega”, vlast je nemoćna pred divljim narodom kojem zadrta Crkva lupa ritam. Da u Hrvatskoj ima Židova, sve bi ih mladi Hrvati plinom podavili, da u Hrvatskoj ima Srba sve bi ih mladi Hrvati na vrbe povješali, Cigani neka se čuvaju, hrvatski će im bezbradi nacići noću oteti plastične boce iz kolibe, zapaliti kartonski krov nad glavom a onda u obližnjoj crkvi za to dobiti blagoslov. Bjež’te, cigići, u Italiju, hrvatska vlast od hrvatskih fašista ne može zaštititi ni najčišću hrvojad. Eto, to bi bilo to. Kad gledaš sa strane. Kad gledaš hladna oka. Kad ti majice koje nose hrvatski maturanti, oni pijani klinci i Thompson pokriju oči. Na svoju veliku žalost, prestara sam da bih se palila na sve ove majičaste lopte koje mi dobacuju. Ni najmanje me ne straše crne makarske majice, seljačina Thompson i njegovi fanovi.

Thompson je službenik Države, on je Sanaderova crvena krpa koja draži hrvatske i svjetske “demokracijom” podojene bikove. Ti bikovi, većina za lovu, zanemariv broj iz uvjerenja, Thompsona smatraju inkarnacijom nacizma. Poručuju nam, kad se Hrvatska oslobodi debeljka u crnom, postat će civilizirana i ući u Evropu. Evropa? Što to je? To je skup zemalja u kojima se umlaćuju crni, žuti, zeleni, cigani, Šiptari i sirotinja svih boja koja je nepozvana upala u “civilizaciju” da u svojoj rodnoj vukojebini ne umre od gladi. Među njima su tisuće čistih Hrvata koji se tamo bave prljavim poslovima kako bi opstali.

U Evropi ima i čistih njihovih kojima vlast objašnjava da im je kako im je jer su u njihovu zemlju upali divljaci. O čemu ja uopće govorim? Je li Hrvatska naci zemlja ili Hrvatska to nije? Ispričat ću vam vic koji sam vam već sto puta ispričala, ali ste ga zaboravili. Momak se priprema za ples i stavlja u hlače klip kukuruza. Drugi to gleda pa ga pita: “Stari, nisi normalan, uz tvoju batinu što će ti klip?” “Ne kužiš, kad je privučem k sebi, osjetit će klip, maknuti se i naletjeti na pravi.”
Sve ove hrvatske crne majice, Thompson, Jezerinčeva baljezganja, kukasti križevi, sve su to klipovi na koje nalijećemo. I ne kužimo da nam u guzici već jest onaj pravi.

I ne vidimo da nam prestrašna Đurđa Adlešić posjećuje dječji vrtić u Afganistanu gdje naši dečki trunu u očekivanju metka, da smrt čeka na našu mladost diljem kugle zemaljske kamo će krenuti “braniti demokraciju”, da su nas naši hrvatski gospodari prodali, da više ne možemo platiti ni struju ni vodu ni kredite, da nam truju djecu u vrtićima, da moderni Hitler ne nosi brčiće i ne urla: “Deutschland, Deutschland über alles”. On je danas kokakola, on je Bush, on je telekom, on je NATO, on je naftne kompanije, on je vojna misija u Afganistanu, on je korumpirano hrvatsko sudstvo koje ubojice, silovatelje i ratne zločince pušta iz zatvora na šetnju Zagrebom, on je elegantni političar koji na devet jezika govori o opasnom fašizmu iz četrdeset i treće... Maknimo se od crnih majica, spoznajmo pravoga. Crknimo informirani.

Vezane vijesti

Hrvatski glupani i glupače

Hrvatski glupani i glupače

Mi Hrvaaaaati smo dobar narod. Samo smo se nekoliko tjedana valjali ulicama i urlikali tražeći pravdu. Vlast, znajući s kim ima posla, rekla je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika