01.07.2008. / 08:52

Autor: Nina Tomljanović

Akvizicije izvan granica Hrvatske

Kerum planira kupnju hotela u Beču i Rimu

Premda kaže kako se nada da će Esplanada biti njegova, Kerum u slučaju da ne uspije u tom naumu, namjerava sagraditi hotel visoke kategorije u Zagrebu

Nakon što je nedavno najavio kako namjerava kupiti hotel Regent Esplanade, splitski poduzetnik Željko Kerum ponovo je u pregovorima za proširenjem svoje hotelijerske djelatnosti i izvan granica Hrvatske. Kako piše Jutarnji list, planira kupnju hotela s pet zvjezdica u Rimu i Beču.

Premda kaže kako se nada da će Esplanada biti njegova, Kerum u slučaju da ne uspije u tom naumu, namjerava sagraditi hotel visoke kategorije u Zagrebu. Cilj mu je, kaže, imati četiri hotela s pet zvjezdica. "Zadao sam si ambiciozne planove. U Split ću u sljedećih tri do pet godina uložiti pola milijarde eura. U planu nam je podići 700.000 četvornih metara hotela, stanova i prodajnih prostora", kaže Kerum.

Što se Zagreba tiče, ambiciozni poduzetnik i u njega namjerava ulagati. Planira, naime uložiti 200 milijuna eura u gradnju Joker centra, za kojeg kaže kako će biti veći od onog u Splitu.

Imovina Željka Keruma, prema procjenama banaka, vrijedi 530 milijuna eura, a cilj tvrtke Kerum je u sljedeće dvije godine taj iznos udvostručiti te ga podići na tri milijarde kuna godišnje.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika