05.07.2008. / 18:50

Autor: Lovro Vukojević

Reakcija na Čačićeve izjave

Đurđa Adlešić: Ne bih se spuštala na razinu komunikacije Čačića i HNS-a

Čačićeve navodne prijestupe Đurđa Adlešić nije htjela nabrajati jer smatra da bi to predugo trajalo, te je spomenula samo aferu sa staračkim domom u Dubrovniku

Na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič reagirala je na jučerašnji verbalni napad predsjednika HNS-a Radimira Čačića jer smatra da je, kao predsjednica stranke, dužna zaštiti stranku i njezine birače.

Čačić je, između ostalog, izjavio da je HSLS samo ogranak HDZ-a, a čelnike HSLS-a je nazvao lažljivcima i kradljivcima glasova. "Ne bih se spuštala na razinu komunikacije Čačića i HNS-a jer su oni poznati po tome da se njihova komunikacija s drugim političkim strankama svodi isključivo na vrijeđanje i da zato imaju koalicijski kapital koji imaju.

Kultura dijaloga i kultura političkog dijaloga jedan je od ciljeva koje smo si postavili i na kojima radi i naša zaklada, i ja Čačiću nemam namjeru dalje odgovarati niti se imam namjeru slikati sa svakim koji iz HNS-a dođe u HSLS", izjavila je Đurđa Adlešič. Po pitanju korupcije unutar njezine stranke, predsjednica HSLS-a je rekla kako je "sasvim sigurno da adresa nije kod HSLS-a nego kod Radimira Čačića".

Čačićeve navodne prijestupe Đurđa Adlešić nije htjela nabrajati jer smatra da bi to predugo trajalo, te je spomenula samo aferu sa staračkim domom u Dubrovniku. Đurđa Adlešič kaže kako razumije da je Čačić ogorčen zbog izglednog gubitka mjesta u sabora, ali i da je upravo ona uvela HNS u Županijsku skupštinu Bjelovarsko-bilogorske županije, te da HNS, u protivnom, ne bi tamo imao vijećnike. HNS je ubrzo odlučio koalirati sa HDZ-om i HSS-om, a HSLS je ostao u opoziciji. "Komunikacija je, dakako, bila kulturna, ja sam na tiskovnoj konferenciji Radimira Čačića čula da je odlučio ući u vlast i nije mi palo na pamet da ga optužim za nešto što već o njemu znam. Birači su to sankcionirali na prošlim izborima", poručila je Đurđa Adlešič.

Ovu konferenciju je HSLS prvotno sazvano radi predstavljanja Zaklade i Političke akademije Liberalni centar za demokraciju.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika