06.07.2008. / 20:54

Autor: Nina Tomljanović

Portugal

Tristo vatrogasaca gasi požar nedaleko Lisabona

Za borbu protiv požara, za vremenski period od 1. srpnja do 30. rujna, dosad je angažiran nezabilježen broj osoba, velik broj vatrogasnih vozila, zrakoplova i helikoptera

Četrdesetak kilometara sjeverno od Lisabona došlo je do požara koji gasi tristotinjak vatrogasaca uz pomoć 80 vozila i dva helikoptera. Požar koji je buknuo dans uništio je već 150 hektara šume a evakuirano je nekoliko osoba, priopćili su lokalni mediji."Oko 150 hektara već je izgorjelo, radi se o šumi eukaliptusa na potezu između Azambuje i Vila Nova da Rainha", rekao je gradonačelnik Azambuje Joaquim Ramos.

Za borbu protiv požara, za vremenski period od 1. srpnja do 30. rujna, dosad je angažiran nezabilježen broj osoba, velik broj vatrogasnih vozila, zrakoplova i helikoptera.

U prošloj godini izgorjelo je nešto više od 31.000 hektara. Rekord je dostignut 2003. godine kada je izgorjelo 425.726 hektara, a godinu iza izgorjelo je nešto manje površine i bilo je 15 poginulih osoba.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika