07.07.2008. / 08:37

Autor: Nina Tomljanović

Bruxelles

Hrvatskoj nezasluženo dano obećanje o kraju pregovora

Predstavnici su se također složili i izrazili nezadovoljstvo činjenicom da je Hrvatskoj nepravedno i nezasluženo dano preuranjeno obećanje o završetku pregovora s EU 2009. godine

Na nedavno održanom sastanku Upravnog odbora pretpristupnog programa IPA, nekoliko je predstavnika država članica Europske unije izrazilo nezadovoljstvo načinom na koji Hrvatska otklanja probleme u upravljanju novcem iz fondova EU te je kritiziralo Hrvatsku zbog lošeg upravljanja europskim novcem, piše Jutarnji list.

Predstavnici su se također složili i izrazili nezadovoljstvo činjenicom da je Hrvatskoj nepravedno i nezasluženo dano preuranjeno obećanje o završetku pregovora s EU 2009. godine.

U Upravnom odboru IPA-e najveće je nezadovoljstvo izazvala nezainzeresiranost Hrvatske za twinning programe. Riječ je o modelu partnerstva pojedinih zemalja Europske unije s Hrvatskom u financiranju određenih projekata. Hrvatska dosad nije prijavila niti jedan takav projekt za ovu godinu, premda su neke zemlje, posebice Italija, zainteresirane za tu vrstu suradnje.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso je na tom sastanku, kako piše Jutarnji, kazao da će na jesen vidjeti napreduje li Hrvatska na polju upravljanja sredstvima iz fondova. Rekao je također i da je hrvatski državni vrh obaviješten o problemima koje Bruxelles ima s djelatnicima nekih ministarstava koji ne funkcioniraju kako bi trebali.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika