07.07.2008. / 11:33

Autor: Nina Tomljanović

Slučaj Maddie

Maddie McCain umrla u apartmanu i nije bila oteta

Maddeleine McCann je umrla u kući u kojoj je njena porodica bila na odmoru, riječi su portugalske policije

Portugalska policija danas je izjavila da nestala djevojčica Maddeline McCain nije mogla biti oteta te da je umrla u apartmanu u kojem je njezina obitelj bila na odmoru.

Novine Correio da Manha pišu kako je nakon 13 mjeseci, istraga pokazala da Maddie kobne noći nije napustila apartman u ljetovalištu Praia Da Luz jer na prozoru apartmana nema tragova Maddienih DNK tragova. To je, naime, jedino mjesto kroz koje je otmičar mogao iznijeti djevojčicu van i zato je policija u završnom izvještaju prije zatvaranja istrage zaključila da je djevojčica umrla u sobi.

Dokaze da su njezini roditelji Kate i Gerry McCann bili upleteni u njen nestanak, policija još uvijek nema.

Bivši nadležni inspektor u ovom slučaju, Goncalo Amaral izjavio je da Maddie nije ubijena u apartmanu. Ističe kako je uvjeren da djevojčica neće biti pronađena živa. Ovaj inspektor je izbačen iz slučaja pet mjeseci nakon početka potrage za četverogodišnjakinjom jer je javno kritizirao rad policije.

Optuživao je McCainove da su je ubili, ali je na portugalskoj televiziji u zadnjem obraćanju javnosti kazao: "Nije ubijena u apartmanu, ali je tamo umrla. Sumnjalo se i na roditelje jer su postojali određeni pokazatelji zbog kojih su oni osumnjičeni."

U odvojenim intervjuima optužio je britansku i portugalsku policiju da su pali pod utjecaj 'kampanje' roditelja.Glasnogovornik McCainovih na to je izjavio: "Gospodin Amaral konstantno daje ovakve izjave. Kate, Gerry i njihovi prijatelji nemaju ništa sa nestankom Maddie."

Portugalske vlasti su odlučile ponovo obraditi svu dokumentaciju o ovom slučaju kako bi se odlučili za sljedeći potez.

McCanovi nisu željeli komentirati ove navode i izvještaj portugalske policije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika