09.07.2008. / 14:36

Autor: Lovro Vukojević

DODATNA SREDSTVA

Milinović: Skupi lijekovi bit će dostupni svima koji ih trebaju

\"U Hrvatskoj ne postoji nitko tko treba posebno skupi lijek za neku rijetku bolest, a da ga neće dobiti\", poručio je Milinović

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je izjavio da će dodatnih pedeset milijuna kuna koji su rebalansom proračuna osigurani za skupe lijekove, vjerojatno te lijekove učiniti dostupnim svima.

"U Hrvatskoj ne postoji nitko tko treba posebno skupi lijek za neku rijetku bolest, a da ga neće dobiti", poručio je Milinović nakon što je potpisan sporazum o suradnji s dekanima hrvatskih medicinskih fakulteta.

U HZZO-u je započeta edukacija članova bolničkih povjerenstava koji odlučuju o kupnji skupih lijekova sa ciljem da se spriječe proceduralne pogreške zbog kojih pacijenti dugo čekaju na lijek. Ministar je dodao da je u tijeku analiziranje poslovanja bolnica, jer će uskoro biti 31. srpnja, a to je kraj tromjesečnog razdoblja u kojem je bolnicama bilo za branjeno dodatno zaduživanje. Ostanak nekog ravnatelja na položaju ovisit će, uz financijske rezultate, o eventualnom kršenju kolektivnog ugovora, o dužinama lista čekanja na određene preglede i slično.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika