09.07.2008. / 15:16

Autor: Lovro Vukojević

SSU predlaže

Podjela studentskih soba prema socijalnom kriteriju

Predsjednik SSU-a Danijel Kokotović je istaknuo da dosadašnja praksa pogoduje korupciji jer studenti koji dobiju smještaj u domu, a nije im potrebno, prodaju ga za petsto do tisuću eura

Socijaldemokratska studentska unija (SSU) je danas, zbog nedostatka smještaja u domovima, zatražila od nadležnih institucija da se mjesta u domovima dodjeljuju po socijalnom kriteriju, a ne, kao do sad, po kriteriju ocjena.

Predsjednik SSU-a Danijel Kokotović je istaknuo da dosadašnja praksa pogoduje korupciji jer studenti koji dobiju smještaj u domu, a nije im potrebno, prodaju ga za petsto do tisuću eura. SSU traži i povećanje subvencije za studente podstanare za sto do dvjesto posto.

Subvencija trenutačno iznosi 140 kuna, a nije se mijenjala od 1993. godine. Još predlažu da se prihodi od studentskih ugovora počnu ulagati u nešto važno, kao što je studentski standard. "Zagreb raspolaže sa 7000 mjesta u studentskim domovima, a potrebe su između 11 i 12 tisuća. Posljednji dom u Zagrebu sagrađen je 1987., a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta doniralo je 360 milijuna kuna mostarskom Sveučilištu za izgradnju tamošnjeg kampusa", rekao je Kokotović.

Studentima koji nisu dobili smještaj u domu, SSU je,u šali, poručio da podignu šatore ispred Savskog mosta, da uče po parkovima, te da se peru u fontanama.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika