09.07.2008. / 17:10

Autor: Nina Tomljanović

Zakon o suzbijanju diskriminacije

Hebrang kaže kako je HDZ povukao amandman zbog EU

Klub HDZ-a, predvođen Andrijom Hebrnagom, zatražio je amandmanom da se iz zakona izbaci odredba o zabrani diskriminacije prema rodnom identitetu i izražavanju

HDZ je odustao od amandmana kojim se iz Zakona o suzbijanju diskriminacije trebala izbaciti definicija rodnog identiteta jer smo vidjeli da o tome postoji preporuka Vijeća Europe, kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang te dodao kako je i u zakonima drugih zemalja Europske unije ta odrednica također uključena.

Na pitanje novinara da li su radi toga obnovili sukob s Kaptolom, Hebrang je kazao da ne zna za kakav sukob, već za razmjenu mišljenja."HDZ nikada nije bio u sukobu s Crkvom, niti se to može uspoređivati. HDZ je politička organizacija, a Crkva je nešto što je iznad politike i trajnije od politike i sigurno ima pravo utjecati na svakodnevni život. Cijenimo mišljenje Crkve, ali tamo gdje moramo ispuniti naš glavni cilj, a to je ulazak u EU, tamo idemo tim putem", odgovorio je Andrija Hebrang.

Podsjetimo, Klub HDZ-a, predvođen Andrijom Hebrangom, zatražio je amandmanom da se iz zakona izbaci odredba o zabrani diskriminacije prema rodnom identitetu i izražavanju.

Hebrang je tada rekao kako ne vidi nikakve potrebe da mi u Hrvatskoj idemo u tom području iznad svih zahtjeva i standarda Europske unije. "Ti pojmovi su nam nejasni i nedefinirani, kazao je Hebrang te dodao: Rodni identitet, što je to? Valjda ono kad vam ja kažem da sam ustvari žena, a vi me onda zbog toga diskriminirate", obrazlagao je Andrija Hebrang.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika