Objavljeno u Nacionalu br. 661, 2008-07-15

Autor: Orhidea Gaura

Ekskluzivno

'Bila sam djevojka Ane Magaš'

Dejana Slabinac (27) potvrdila je za Nacional da je bila u intimnoj vezi s Anom Magaš tijekom izdržavanja zatvorske kazne u požeškoj kaznionici

Dejana Slabinac (27) potvrdila je za Nacional da je bila u intimnoj vezi s Anom Magaš tijekom izdržavanja zatvorske kazne u požeškoj kaznioniciDejana Slabinac (27) potvrdila je za Nacional da je bila u intimnoj vezi s Anom Magaš tijekom izdržavanja zatvorske kazne u požeškoj kaznioniciIstina je da sam bila u intimnoj vezi s Anom Magaš i istina je ono što je Nacional napisao o našem odnosu”, potvrdila je za Nacional 27-godišnja Dejana Slabinac, djevojka iz Slavonskog Broda o čijoj je vezi s bivšom najpoznatijom zatvorenicom u Hrvatskoj Anom Magaš Nacional pisao prije mjesec dana.

Tu smo informaciju tada doznali iz povjerljivih izvora, a potvrdila nam ju je i sestra Dejane Slabinac. Dejana Slabinac u to je vrijeme bila u pritvoru u Remetincu zbog drugog kaznenog djela te nismo mogli do nje, a njezin identitet, kao i identitet njezine sestre, tada smo zaštitili inicijalima. U međuvremenu smo stupili u kontakt s Dejanom Slabinac, koja je u ponedjeljak 14. srpnja osuđena i time dobiva status zatvorenice, a ona je potvrdila točnost našeg napisa od 17. lipnja. S Dejanom Slabinac razgovarali smo i prije i nakon izricanja presude.

Nacional je prije mjesec dana pisao kako se Ana Magaš ubrzo nakon dolaska u Požegu zaljubila u drugu zatvorenicu, odnosno Dejanu Slabinac.

“Ja sam i prije imala vezu s djevojkom, koja je poslije poginula, dok Ana prije nije bila u vezi sa ženom. Kad je ona došla u Požegu, počele smo se sve više zbližavati”, rekla nam je Dejana Slabinac.

Nacional je prije mjesec dana napisao i kako ljubav Ane i Dejane nije bila tajna ni za koga unutar zatvorskog kruga. Pred svima su se ljubile i držale za ruku. To nam je potvrdila i Dejana Slabinac, no rekla je i kako su njih dvije zbog svoje ljubavi u kaznionici imale i problema.

“Pokušali su nas na sve moguće načine razdvojiti, stavljali nas na različite odjele i na različita radna mjesta.” To se podudara i s Nacionalovim podatkom da je protiv Ane Magaš za izdržavanja kazne u Požegi izrečena mjera pojačanog nadzora, i to navodno zbog otvorenog seksualiziranog ponašanja.

Dejana Slabinac otkrila nam je i kako su ona i Ana Magaš imale ozbiljne planove o zajedničkoj budućnosti nakon zatvora.Soba za intimne posjete na rasplaganju je zatvorenicama u Kaznionici PožegaSoba za intimne posjete na rasplaganju je zatvorenicama u Kaznionici Požega No Dejana Slabinac, koja je u Požegi izdržavala kaznu od četiri godine zbog razbojstava koja je počinila kao vrlo mlada djevojka kad se kretala u lošem društvu, prošle godine u srpnju odslužila je svoju kaznu i izišla van. S Anom je nastavila kontakt, a ona ju je čak, što je Nacional također naveo, prošlog ljeta posjetila i u Zagrebu kad je imala slobodan vikend. O tome je svjedočila i Dejanina sestra koja je izjavila: “Prošlog ljeta Ana je bila kod nas u gostima. Tada mi je priznala: ‘Ja tvoju sestru volim i poštujem.’”

Iako se Dejana zaposlila i nastojala nastaviti normalan život na slobodi, jedne večeri ponovno je upala u loše društvo. S dvostruko starijim čovjekom pila je cijelu noć i šmrkala kokain, a on ju je potom, umjesto da je odveze kući, odvezao na njoj nepoznato mjesto u Sesvetama i pokušao silovati. Zbog utjecaja alkohola i droge te pretrpljenog straha od silovanja smanjeno ubrojiva, Dejana ga je 22 puta izbola nožem. Prije toga, kad je on nakratko izišao iz automobila i zaključao je unutra, ona je nazvala policiju i zamolila za pomoć. Dok su oni stigli, sama si je pomogla. Pohotni starac završio je na traumatologiji, gdje je boravio desetak dana, ali je izišao živ. No Dejana je ponovno završila u zatvoru, odnosno u pritvoru u Remetincu. Nastavila je kontaktirati s Anom, razmjenjivale su i pisma. Dejana Slabinac rekla nam je kako je Ana Magaš bila jako ljuta na nju jer je ponovno završila u zatvoru. Njihovi planovi o zajedničkoj budućnosti očito su propali jer je Ana izišla iz zatvora i najveća briga trenutačno joj je borba za dobivanje skrbništva nad maloljetnim sinom.


Dejana Slabinac dočekala je u ponedjeljak, 14. srpnja, presudu za pokušaja ubojstva, kako je okvalificiran njezin napad na čovjeka koji ju je htio silovati. Za to ju je djelo sudac Zdravko Majerović na Županijskom sudu u Zagrebu osudio na tri godine i šest mjeseci zatvora. Kako je Dejana Slabinac u pritvoru već šest mjeseci, preostaju joj još tri godine zatvora. Njezina najveća greška bila je što se uopće upustila u druženje s 30 godina starijim muškarcem, Vehbijom Hamidovićem, i dopustila da je on časti cijelu večer pićima, ali i kokainom. U društvu s još nekoliko prijatelja te su večeri, između 13. i 14. siječnja ove godine, bili u nekoliko zagrebačkih kafića i jednom noćnom klubu.

Zgrada poluotvorenog odjela u Požegi gdje je bila Ana MagašZgrada poluotvorenog odjela u Požegi gdje je bila Ana MagašOko pet ujutro Dejana Slabinac napravila je još jednu veliku grešku kad je Vehbiju Hamidovića, koji se cijelu noć do tada ponašao pristojno, zamolila da je odveze doma. Iako mu je govorila točno gdje treba skrenuti da stignu do njezina stana u zagrebačkoj Dubravi, Vehbija Hamidović produžio je prema Sesvetama i počeo jako brzo voziti te, prema navodima Dejane Slabinac, čak prošao kroz nekoliko crvenih semafora. Naglo je postao bezobrazan i tražio od nje da s njim pođe u krevet. Doveo ju je ispred neke zgrade za koju je tvrdio da je motel, iako je prema Dejaninim tvrdnjama to bila obična kuća, ali ona nije htjela izići iz auta i molila ga je da je vrati doma, jer nije znala gdje se točno nalazi. Nakon toga on joj je rekao: “Kurvu treba prvo nahraniti, a onda...” te ju je odvezao ispred American Donuta u Sesvetama. Izišla je s njim iz automobila, ali ju je on cijelo vrijeme držao na oku i natjerao ju da hoda ispred njega. Ona od straha, kako je rekla u svojoj obrani na suđenju, nije ni mogla pobjeći. Potom su ponovno sjeli u automobil, da bi se nakon kratke vožnje vratili do American Donuta. Vehbija Hamidović potom je izišao iz auta, a nju zaključao unutra. Ona se uspaničila i nazvala policiju, a u pretincu između sjedala pronašla preklopni nož i spremila ga u džep. Policija ju je pokušala smiriti preko telefona rekavši joj da stižu, a ona je shvatila da može izići iz auta.

U trenutku dok je izlazila prema njoj je krenuo Vehbija Hamidović, prema njezinoj izjavi, mašući rukama, i nasrnuo na nju. Ona je iz džepa izvadila nož i počela zamahivati, a dalje se ne sjeća ničega do dolaska policije koju je sama pozvala. Svjedoci su rekli da je ubadala nožem te rukama i nogama udarala Vehbiju Hamidovića koji je pokušao umaći, te mu pritom govorila da će ga ubiti. Tragovi krvi pronađeni su čak i na vratima American Donuta. Dejana Slabinac u tom se trenutku, prema mišljenju vještaka psihijatra, nalazila u posebno afektivnom stanju te je osjećala ljutnju i bijes, a njezina sposobnost shvaćanja značenja vlastitih postupaka i mogućnosti vladanja vlastitom voljom bili su smanjeni i zbog jakog utjecaja droge i alkohola.

Iako je dobio čak 22 uboda nožem, Vehbija Hamidović prošao je tek s jednom potencijalno smrtonosnom ranom i nakon kratkog liječenja izišao iz bolnice. Kako je u to vrijeme Dejana Slabinac već bila u pritvoru, nije ga mogla čak ni tužiti za pokušaj silovanja jer nije imala novca za odvjetnika. Ni policiju ni Državno odvjetništvo očito nije zanimalo na koji je način taj čovjek pribavljao kokain kako bi ga davao upola mlađoj djevojci i potom ju pokušao seksualno iskoristiti. Nije utvrđeno ni je li prije ili poslije Dejane Slabinac bilo još njegovih potencijalnih žrtava.

No Dejana Slabinac kriva je što si je uopće dopustila da se nađe s takvim čovjekom u društvu i s njim se opija i drogira. U obrazloženju presude i sudac Zdravko Majerović rekao je da se sve to ne bi dogodilo da je bila u primjerenijem društvu. Dejani Slabinac određena je i sigurnosna mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja, a sudac joj je sugerirao neka to liječenje shvati ozbiljno te neka se po izlasku iz zatvora okani droge jer je još uvijek vrlo mlada i ima priliku, jednom kad opet iziđe iz zatvora, početi novi život. U to će vrijeme, za najviše tri godine, Ana Magaš za nju vjerojatno biti daleka prošlost ili samo lijepa uspomena.

Ženski život u zatvoru

Nacionalova ekipa je Kaznionicu u Požegi posjetila prije nešto više od dva mjeseca, kada je ondje još bila zatvorena i Ana Magaš koja je tada radila u vešeraju. Osim što smo obišli cijelu kaznionicu za žene i uvjerili se kakvi uvjeti ondje vladaju. Ondje postoje tri odjela, zatvoreni, poluotvoreni i otvoreni, a na svakom od njih zatvorenice spavaju u prostranim sobama koje nikad nisu popunjene do zadnjeg ležaja. Zatvorenicama je na raspolaganju i frizerski salon pa većina njih unatoč boravku u zatvoru drži do svog izgleda, imaju svježe obojenu kosu ili pramenove, a većina ih je uvijek i našminkana. U blagovaonici je i dućan gdje mogu kupiti sltkiše, voće i razne sitnice, no najtraženija je kozmetika koja se može posebno naručiti. Zatvorenicama je na raspoganju i soba za intimne posjet

Dejana Slabinac ponovno mora u zatvor

Ljubav između Ane Magaš i Dejane Slabinac započela je prije nešto više od dvije godine, nakon što je Ana Magaš iz zatvora u Zadru premještena u Kaznionicu za žene u Požegi. Priču o njihovoj ljubavi, koja nam je bila potvrđena iz povjerljivih izvora, Nacional je objavio prije mjesec dana. No u to smo vrijeme identitet Dejane Slabinac zaštitili inicijalima S.D. jer je tada još imala status pritvorenice. Ona je nekoliko mjeseci nakon izlaska iz zatvora u Požegi počinila novo kazneno djelo. Čovjeka, koji ju je pokušao silovati, 22 je puta u neubrojivu stanju izbola nožem pa je stoga ponovno završila u zatvoru. Nakon što joj je ovih dana izrečena presuda od tri godine i šest mjeseci za kazneno djelo pokušaja ubojstva, čime Dejana Slabinac dobiva status zatvorenice. Na visinu presude mogu se žaliti i njezin odvjetnik Krešimir Škarica, kojeg je dobila po službenoj dužnosti, ali i Državno odvjetništvo, a o žalbi će odlučiti Vrhovni sud RH.

Vezane vijesti

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali dokumentarac

U Zagrebu je počeo šesti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma 'ZagrebDox'. Festival je otvorio slovački film 'Osadne' Marka Škopa, trajat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika