17.07.2008. / 13:00

Autor: Nina Tomljanović

Istraga i tijeku

Pušten jedan od trojice napadača na Rađenovića

Prema riječima glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube, na kriminalističkoj obradi su zadržani muškarci u dobi od 26 i 41 godine

Nakon što je policija jučer uhitila trojicu muškaraca za koje se sumnjiči da su napali bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, danas je, kako doznajemo iz policije, jedan od njih pušten jer je utvrđeno da nije povezan s napadom.

Riječ je, naime o 42-godišnjem muškarcu iz Vukovara za kojeg su mediji pisali da je bio posrednik između naručitelja napada i dvojice napadača koji su zadržani u policiji.

Prema riječima glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube, na kriminalističkoj obradi su zadržani muškarci u dobi od 26 i 41 godine. Budući da je istraga u tijeku, glasnogovornica policije nije željela otkriti više pojedinosti, no prema neslužbenim informacijama, stariji osumnjičenik je od ranije poznat policiji.

Policija također nije željela otkriti nagađanja medija da je jedan od osumnjičenika priznao napad, da je Rađenović prepoznao napadača koji ga je pošpricao suzavcem te da su počinitelji za svoje nedjelo dobili 3000 eura.

Rađenović je napadnut 16. svibnja 2008. u zagrebačkom naselju Travno. Jedan ga je napadač pošpricao suzavcem, dok ga je drugi napao bejzbolskom palicom. Rađenović je hospitaliziran, no srećom, zadobio je samo lakše tjelesne ozljede. Pretpostavlja se kako je napadnut zbog toga što je nakon premješaja na poziciju direktora Zagrebačkih cesta najavio žestoku borbu protiv kriminala unutar Holdinga. Rađenović je time stvorio mnogo neprijatelja i primao je brojne prijetnje. Nakon napada, vratio se na posao u Holding, no ne i na poziciju direktora Zagrebačkih cesta.

USKOK je ovih dana Županijskom sudu u Zagrebu, na temelju Rađenovićeve prijave, predao istražni zahtjev protiv četiri osobe koje se sumnjiči za primanje mita, protuzakonito posredovanje, zloporabu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava.

Bivši šef kabineta pokojnog premijera Ivice Račana i predstojnik Ureda Vlade za unutarnji nadzor Rađenović napadnut je bejzbol palicom 16. svibnja ispred zgrade u kojoj živi u zagrebačkom naselju Travno.

On je od rujna prošle godine na čelu Zagrebačkih cesta, podružnice u sastavu Zagrebačkog holdinga u koju su krajem travnja, na njegov poziv, "ušli" USKOK-ovi i policijski istražitelji zbog sumnje u nezakonito poslovanje.

U medijima se nakon napada na njega nagađalo kako je riječ o poruci organiziranog kriminala Rađenoviću da ne pomaže USKOK-u u istrazi u Zagrebačkim cestama.

Nakon napada Rađenović se nije vratio u tu gradsku tvrtku već je dobio mjesto potpredsjednika Zagrebačkog holdinga, a prije desetak dana USKOK je na osnovu njegove prijave podnio istražni zahtjev protiv dvoje zaposlenika Zagrebačkih cesta i dvojice poduzetnika zbog primanja mita.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika