23.07.2008. / 08:10

Autor: Nina Tomljanović, Petra Horvat

Dr. Dragan Dabić

Karadžić živio u Beogradu i bavio se alternativnom medicinom

Izviješteno je kako se Karadžić predstavljao pod imenom Dragan Dabić te da se bavio alternativnom medicinom i na taj način zarađivao novac

Posljednjih godina Radovan Karadžić se predstavljao pod imenom Dragan Dabić te se bavio alternativnom medicinom, radeći u jednoj privatnoj ljekarni. Njegovi sustanari navodno nisu znali njegov identitet jer je bio vrlo uvjerljiv u prikrivanju identiteta.

Karadžićevo posljednje mjesto stanovanja bila je općina Novi Beograd a on se slobodno kretao gradom i pojavljivao na javnim mjestima.

Najmanje recentnih šest mjeseci potpuno promjenjenog izgleda Karadžić je živio u Beogradu, pojavljujući se često na javnim mjestima. Za razliku od Karadžićevog izgleda na fotografijama koje su snimljene prije 1996. godine, dakle prije njegovog bijega, danas ima sijedu dugu kosu i bradu s naočalama, obučen u crno odijelo.

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukićević je rekao kako je Karadžić ispitan pred istražnim sucem. Saslušanje Karadžića počelo je nešto poslije jedan sat poslije ponoći i trajalo je oko sat i pol vremena u zgradi Specijalnog suda.

Akcija je, kako je rekao, počela u ponedjeljak poslije podne a njegovo lociranje traje već neko vrijeme. Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa haškim sudom je rekao da je praćena skupina osoba, za koje se predpostavljalo da su bile u mreži Karadžića te da je on na taj način lociran.

Potvrdili su da se Karadžić uglavnom branio šutnjom te da mu je uručena optužnica haškoga suda. Beogradske vlasti za sada nisu dale više informacija o uhićenju, "zbog rekonstrukcije kretanja Karadžića jer se možda ući u trag još dvojici bjegunaca."

Biografija: Šovinističko ludilo psihijatra s Pala

Svjetski mediji o Karadžićevom uhićenju

Karadžić tvrdi da mu je prilikom uhićenja stavljen šešir

Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić je izjavio da je Karadžić prilikom saslušanja rekao da je uhićen u petak u 21.30 u autobusu na liniji iz Novog Beograda za Batajnicu.

Vujčić je navodno novinarima prenio Karadžićeve riječi da je od kada je uhićen držan u nekoj sobi te da su mu prilikom hapšenja stavili na glavu nekakav šešir zbog čega, kako je rekao, ne zna tko ga je uhapsio.

Nakon što je Vujačić izvijestio detalje uhićenja, istražni sudac Milan Dilparić je kazao da je iznenađen tim podatcima te da će Karadžićevi navodi biti ispitani. Karadžićev odvjetnik također je kazao da je uhićenik odbio hranu, da je smršavio te da je vrlo smiren. Biti će smješten u pritvoru Specijalnog suda do izručenja Haagu. Vujačić je za Tanjug izjavio da namjerava uložiti žalbu na rješenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haagu. Žalba se, prema Zakonu o suradnji s haškim sudom, može podnijeti u roku od tri dana od dana kada je zaprimljeno rješenje.

Karadžić je kao dr. Dabić držao predavanja na javnim skupovimaKaradžić, koji je u Beogradu radio kao bioenergetičar pod imenom Dragan David Dabić, bio je poznat u krugovima onih koji se bave alternativnom medicinom, te je redovito držao predavanja i surađivao s časopisom "Zdrav život" u kojem je objavljen njegov tekst o duhovnom zdravlju. "Ne znamo je li to Radovan Karadžić, ali to je čovjek s fotografije koju smo vidjeli na televiziji", izjavio je izvor iz spomenutog lista.

Liječnik pod imenom David Dabić je na beogradskom popularnom izletištu Adi Ciganliji održao predavanje o temi "Kako njegovati vlastite energije" u okviru festivala zdravog života.

U prosincu prošle godine, dr. Dragan David Dabić "neuropsihijatar, istraživač u području psihologije i bioenergije", održao je predavanje o temi "Odnos mirovanja i meditacije" u Centru za kulturu Smederevo.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika