13.08.2008. / 14:00

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop: 12 - 18. kolovoza

OVAN

Problema ima - do prosinca vam je loš Jupiter (smanjila se zarada, otežalo studiranje ili poslovi vezani za sudove i nekretnine, smanjila popularnost, ohladili su se odnosi sa starim prijateljima, ima obiteljskih problema) - ali uz malo mudrosti, sve možete uspješno prebroditi pa i izvući pouke. Hrabri, neovisni i dinamični, k tome znak koji natprosječno dobro izdržava teškoće, ove ste se godine mogli naučiti skromnosti, strpljenju i taktičnosti te otkloniti aroganciju i naprasitost. Vlastiti vas problemi mogu naučiti da uvijek i nije baš lako postići sve što ste zamislili, a kako je vama, često nije ni drugima. Stoga budite obzirniji! Pomoći će dobar aspekt Neptuna, planeta suosjećanja s drugima. Nastavite marljivo raditi. BIK Bit ćete optimistični i sretno zaljubljeni. Povoljna Venera povećava ionako veliko materijalno poboljšanje, daje priliku za ostvarenje društvenih ambicija, a veze koje sklopite - u poslu i ljubavi - bit će sretne i dugotrajne. Ima velikih poslova i značajnih životnih promjena nabolje. Do punog će izražaja doći vaše vrline. Marljivi ste i uporni u materijalnom zbrinjavanju obitelji. Sada ćete u tome uspjeti, a bit ćete osobito uspješni u poslovima vezanim za bankarstvo, nekretnine, arhitekturu, građevinarstvo. Također u umjetnosti, osobito u glazbi i slikarstvu te glumi. Novca ćete imati znatno više nego inače, a Saturn donosi uspjeh u karijeri. Uz to, bit ćete ugodni u društvu, pažljiviji prema okolini, romantični.

BLIZANCI

Slijedeća će vam godina biti znatno bolja od ove, a jako dobar bit će već i rujan. Trenutačne teškoće stoga pokušajte izdržati što mirnije, s vama tipičnim optimizmom. Valja se uozbiljiti se i postati odgovorniji - a ipak ne izgubiti dobro raspoloženje. Bit će nepravdi, a treba ih smireno i sabrano izdržati. Valja računati i s nepovoljnim promjenama. Pokušajte ublažiti vama uobičajeni nedostatak postojanosti, davanje olakih obećanja, to što vas jako obeshrabri svaka nevolja. Ipak je činjenica da se od svega lako i brzo oporavljate! Pa i od sadašnje poslovne i emocionalne uznemirenosti te od zdravstvenih teškoća. Općenito pripazite na zdravlje jer u razdobljima negativnih Marsa i Saturna zna doći do većeg gubljenja težine.

RAK

Nema ničega što ne možete ostvariti u ovom razdoblju. Popularni ste i društveni, sretno zaljubljeni, a uz to energični ste i ambiciozni. Tragate za novim poslovima i načinom da povećate zaradu. Preuzimate važne odgovornosti, napredujete u ostvarenju važnijih poslovnih planova. Saturn vam obećava mogućnost ozbiljnijeg shvaćanja svojih postupaka i svog odnosa prema drugim ljudima. Uz njegovu pomoć lakše izlazite na kraj s lošim Jupitrom koji vam je oslabio društveni položaj i smanjio zarađivanje, čuvat će vas od iskušenja da olako trošite, nepromišljeno ulažete novac i izlažete se nepotrebnim troškovima. Pomaže i odličan Mars, pruža energiju i odlučnost da rješavate probleme. U svemu vam pomažu stariji, kolege ili roditelji.

LAV

Do rujna, koji će vam biti izvrstan, nema osobito važnih utjecaja planeta na vaše Sunce, pa ste prepušteni sami sebi. Malo čime ometani, možete se mirno upitati kakvi ste, što želite, oko čega ćete se truditi, na čemu ćete inzistirati - ustvari, što mislite napraviti sa svojim životom! Prema drugima ste iskreni, otvoreni i naglašeno prijateljski. Društveni vam je ugled jako važan, uporni ste, jake volje. Nevolje vam donosi pretjerana ovisnost o odobravanju okoline. Uz to ste preko svake mjere idealistični i romantični pa vas je lako povrijediti, prevariti i razočarati. Tim je važnije da se čuvate opozicije Neptuna, a to znači prevara i neiskrenih ljudi, te da pokušate otkloniti to što emocionalno tako jako ovisite o drugima!

DJEVICA

Hitno valja iskoristiti to što ste realni i praktični, s jakim osjećajem za novac i materijalnu sigurnost, vrijedan i precizan radnik, pouzdan prijatelj i član obitelji, a otkloniti ono što također jeste, naime, kolebljivi! U rijetko ste sretnom razdoblju, sve što poduzmete bit će uspješno i stoga ne smijete oklijevati. Veseli ste, odlično raspoloženi. Poslovni vam partneri predlažu zanimljive projekte. Neka zgodna osoba o kojoj ste do sada samo sanjarili, natječu se za vašu naklonost. Iskoristite ovo neobično sretno razdoblje, takvi se utjecaji planeta zaista ne događaju suviše često. Poboljšat će se i materijalna situacija. Zatražite usluge od utjecajnih prijatelja, riješite pravne probleme, prihvatite nove poslovne obaveze.

VAGA

Rujan će biti vaš mjesec. Sada ste u kratkom razdoblju nepostojanja vanjskih poticaja na bilo kakvu aktivnost - osim ako ih ne nađete u sebi! Volite sve što je lijepo, uživate u zabavama i izlascima. Ove godine, međutim, za sve planove nedostaje novca! Loš Jupiter znači novčane probleme, nedovoljnu podršku prijatelja i obitelji, probleme sa sudovima i nekretninama. U takvoj je situaciji osobito opasna lijenost, a valja se čuvati i od nemarnog odnosa prema drugima - ugled vam je ugrožen. Na sve to pripazite, ali se nemojte se odupirati pozivima za izlaske. Treba vam mnogo slobodnog vremena i mnogo razgovora s prijateljima i svim ljudima koji su vam važni. Neptun će ipak donijeti malo romantike, maštovitosti i kreativnosti!

ŠKORPION

Ovaj vam je tjedan još bolji nego prošli. Pored Venere i Marsa sada imate i povoljno djelovanje Merkura, a to znači mnogo novih poslova i poznanstava te putovanja. Venera vam pomaže u ljubavi, povećava vam privlačnost. Dobivat ćete poklone, prijatelji će vam činiti usluge. Poslovi vam se također poboljšavaju. Jupiter na svim područjima donosi opuštenost, optimizam i vedrinu. Imate priliku bez mnogo napora zbrinuti obitelj, riješiti sve pravne poslove, osigurati stabilan posao i status, vjerojatno riješiti probleme s nekim nasljedstvom i nekretninama. Obitelj se stabilizira, moguće su udaje, ženidbe i povećanje obitelji. Pored svega, marljivi ste i uporni, imate dovoljno snage i dobrog ste zdravlja. Bit ćete vrlo kreativni.

STRIJELAC

Pojačavaju se nevolje, sada i u komunikaciji s drugima, a niti znate kako objasniti to što želite, niti ćete razumjeti što drugi od vas traže. Svime ste nezadovoljni, a ne možete ni sebi objasniti zbog čega se tako osjećate. Smirite se i nemojte poduzimati baš ništa! Traje kriza u emocionalnoj vezi. Vrlo ste uznemireni, no, zaista je loše vrijeme za raspravljanje jer biste mogli biti nestrpljivi pa čak i agresivni. Muči vas Saturn (kronične bolesti, depresija, nevolje s nadređenima i roditeljima), nije bolje ni s Merkurom (nervoza, kaos u svakodnevnom životu, opasnost u prometu), Marsom i Uranom (stresovi i slabo zdravlje). No, sve to uskoro prestaje. Poduzmete li kakvu promjenu, neka bude samo u vašem ponašanju.

JARAC

Doista ste najsretniji od svih znakova: ovo razdoblje možete smatrati pravom životnom prekretnicom. Uran vam sve pothvate čini neobičnima i originalnima. Jupiter povoljno utječe na zarađivanje, ugled, prijateljstva, sređuje obitelj te donosi optimistično raspoloženje. Jupiter omogućava duža putovanja u inozemstvo, pomaže da se u vašu korist riješe sudski sporovi te da sredite status nekretnina. Saturn je također velika pomoć: možete realizirati velike, dugotrajno značajne i ozbiljne poslove. Donosi naklonost starijih, nadređenih i roditelja. Još ste ozbiljniji, uporniji, savjesniji i ustrajniji nego inače. Radite mnogo, bez teškoća se koncentrirate na bilo koji problem. Bit ćete odlično raspoloženi i vrlo zaljubljeni.

VODENJAK

Sada na vaš znak nema utjecaja značajnijih planeta. Ostao je samo Neptun u vašem znaku. Prepušteni sebi, možete ostati tipični Vodenjak, ali ponešto možete i promijeniti! Zar i vama nije dosadilo baš uvijek i u svemu biti čudak kojeg malo tko razumije?! Neptun pojačava i to što ste nerealni pa često nepouzdani u svakidašnjem životu, što vas mnogo više zanimaju problemi društva u cjelini nego oni konkretnih ljudi oko vas. Možda biste o svemu ipak mogli razmisliti te procijeniti da doista ima situacija u kojima nikome nećete popuštati, ali da tako baš i ne mora biti u vezi s manje važnim stvarima i ne u svakidašnjem životu. Neptun je ipak i planet mašte, romantičnosti, dobrote i suosjećanja s drugima dobro ga iskoristite!

RIBE

Zdravstvene smetnje bit će glavni problem i ovog tjedna, a da sve postane još teže pobrinut će se osoba koju volite! Teško ćete izbjeći svađu, ali barem vi budite što smireniji i nemojte davati vlastiti doprinos sadašnjem kaosu. Obratite pažnju na svaku sitnicu, bilo u vezi s radnim obavezama, bilo u vezi s obećanjima koje ste dali članovima obitelji. Odmorite se i naspavajte. Već u rujnu bit će vam mnogo lakše, moći ćete iskoristiti to što ipak imate potporu Jupitera, a znači velike novčane dobitke, povećanje društvenog i poslovnog statusa, dobivanje nasljedstva, povoljno rješavanje pravnih poslova, stjecanje nekretnina. Uz malo kontrole, moguće je smanjiti Saturnov utjecaj i iskoristiti dobre prilike koje pruža Jupiter.

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika