19.08.2008. / 11:28

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra zona

Horoskop: 19 - 25. kolovoza 2008.

OVAN
Počinje kratkotrajna kriza. Možete biti umorni, bezvoljni i razdražljivi. Budući da niste u situaciji kada to neprimjetno prođe, pričuvajte se. Vaša nervoza i nestrpljenje može izazvati vrlo neugodnu reakciju okoline, a ne smijete dodatno pokvariti odnose u obitelji i veze s prijateljima.
Upravo obrnuto, s lošim aspektom Jupitra krajnji je trenutak da se više potrudite oko zarade i obitelji, da naučite obuzdavati aroganciju te da shvatite vrijednost pažljivog ponašanja prema bliskim osobama. Stoga je dobra okolnost to što vam Neptun povećava senzibilnost. Iskoristite ju za razumijevanje svoje situacije i za prilagođavanje okolnostima. Čuvajte se trošenja, a svakako pazite i na svoje zdravlje. Izbjegavajte fizičke napore.

BIK
Sve je i dalje odlično. Jupiter obećava da će sve što planirate biti uspješno ostvareno, osobito tiče li se stjecanja imovine i povećanja zarade. Sklopit ćete važne poslove, možete putovati i to u inozemstvo, porast će vam ugled te ćete dobiti značajna javna priznanja.
Možete početi - ili obnoviti - sretnu emocionalnu vezu. Dobro ste raspoloženi, u odličnom odnosu sa svima do kojih vam je stalo. Dobro su vam aspektirana druženja s dragim osobama, dobro će vam doći opuštanje, razgovor, zabava. Izgledat ćete mnogo bolje nego inače te ćete biti zadovoljni komplimentima. Naporno radite, ali je taj rad isplativ i kreativan. Imate naklonost nadređenih, lako rješavate birokratske probleme. Možete biti dobitaka od igara na sreću.

BLIZANCI
Smanjuju se nevolje, popravit će vam se zdravlje, prestat će razdražljivost i bezvoljnost. Povećanom inicijativom i trudom smanjivat ćete nepravde na poslu. Ipak još ostanite oprezni i izbjegavajte sukobe. Oni s nadređenima neće biti bezazleni, a mogli bi ostaviti i teže posljedice.
Još posve kratko vrijeme i vaše ponašanje može biti konfuzno. Gubite važne predmete i dokumente, slabo se snalazite u svakodnevnim poslovima. Može biti neslaganja s kolegama te neprilika u emocionalnoj vezi. Bit će prigovora i međusobnog optuživanja te pokušaja da vam se nametne nešto što vam ne odgovara. Oprezni budite u svakom razgovoru, prilikom kupovina i u prometu. Iako niste zadovoljni svojim statusom na poslu, još ga nemojte mijenjati.

RAK
I dalje ćete uredno i uspješno obavljati poslove, ali vam je veći dio pažnje usmjeren i na ljubav. A bit će vrlo sretna! Lijepo izgledate, vrlo ste privlačni te općenito zaista jako zadovoljni: oni u stabilnim vezama više će se potruditi oko partnera, a oni osamljeni mogu početi sretnu vezu.
Istina, smetat će vam loše zdravlje i velik umor. Međutim, budući da vam je dobar Saturn, to ne treba očekivati kroničnih bolesti. Spomenuti je Saturn velika pomoć jer unatoč Marsu zbog kojeg biste mogli postati svadljivi, možete ostati mirni, odgovorni i sabrani. Saturn također donosi naklonost nadređenih. Mogu vam biti ponuđeni novi i jako značajni poslovi - Saturn znači napredovanje u karijeri. Samo se zaista što češće odmarajte.

LAV
Ovog ćete tjedna od Marsa primati energiju, poletnost, odlučnost pa i dodatnu hrabrost. U svemu ćete preuzeti inicijativu, što će biti korisno osobito da otklonite ove godine pomalo pretjeranu sklonost neobičnim ljudima te da izađete na kraj s blagom razočaranošću bliskim ljudima.
Uskoro ćete sve to s lakoćom prebroditi. Za sada svakako obuzdajte veliku sklonost pretjeranim rizicima. Prije upuštanja u nove poslove, savjetujte se sa stručnjacima, starijim i ozbiljnijim prijateljima. Odgovaraju vam samo obični i vrlo realni planovi. Uskoro ćete biti bolje raspoloženi i simpatičniji ljudima u svojoj okolini, spretnije ćete raditi, a možda ćete se i sretno zaljubiti. U slobodnom vremenu izađite vani, javite se prijateljima.

DJEVICA

Traje vrlo sretno razdoblje. Kombinacija Venere i Saturna obično znači ozbiljne i dugotrajne veze. Znatno ćete se poljepšati, u društvu ćete biti ugodni i šarmantni. Imate povećanu zaradu, a budući da vam je odličan Jupiter, može biti zaista značajna, i što je još važnije, dugotrajna.
Možete biti više poklona. Često ćete biti pozivani u novo društvo, ali ostanite oprezni kod novih poznanstava, veze s nepoznatima su nepovoljne. Budući da više godina traje neugodno djelovanje Urana te morate izbjegavati promjene, svaku nepromišljenost i brzopletost, to je vrlo sretna okolnost što vas Saturn uozbiljuje i stabilizira. Inače, ovo ćete razdoblje pamtiti ćete po odličnoj zaradi i povećanom ugledu te velikoj pomoći prijatelja.

VAGA

Sve će biti značajno bolje u rujnu. Tada će u vašem znaku biti sretni Merkur i Venera; sada je samo Mars. Povećava energiju i inicijativu, a smanjuje umor. Na žalost, u nepovoljnoj općoj situaciji, zna i sam biti nepovoljan: može izazvati tvrdoglavost, a niste u situaciji kojoj si to možete priuštiti!
Naime, i dalje slabo zarađujete, imate problema u obitelji i s uglednim prijateljima te sa sudovima, imovinom, osobito nekretninama. Glavne su vam prednosti i nadalje maštovitost i povećana senzibilnost te razumijevanje svoje opće situacije. Neptun vam je povećao sposobnost shvaćanja tuđih potreba i razloga. Posvetite se bliskim osobama i - mirujete. Nemojte počinjati parnice, nemojte ni posuđivati novac niti trošiti!

ŠKORPION
Poslovi su vam već duže vrijeme više nego dobri, a sada ste i u vrlo sretnom emocionalnom razdoblju. Bit ćete privlačni potencijalnim novim partnerima ili ćete imati priliku poboljšati postojeću vezu. Poboljšat ćete odnos s okolinom.
Dobro su vam aspektirani važni poslovi. Potpomože ih povoljan Saturn zbog kojeg imate veliku podršku nadređenih, obitelji i ozbiljnih prijatelja. Imate podršku važnih osoba te pouzdane prijatelje. Možete se upustiti u velike poslove, čak i one koji traže velika novčana ulaganja. Uspjeh možete očekivati i od bavljenja javnim poslovima. Ostanite ozbiljni i odgovorni kako bi se nastavilo napredovanje u karijeri, ali obratite veliku pažnju i osobi koju volite, opustite se, zabavite i odmorite.

STRIJELAC
Još kratko vrijeme bit ćete nezadovoljni ljubavnom vezom ili time što je nema - to ćete riješiti u rujnu. Za sada opasnosti nisu male, može biti nesporazuma i zahlađenja u vezi, a moguća je i nepopularnost u društvu. Zbog toga više pažnje nego inače obratite ljudima oko vas.
Posvetite više pažnje i prema sebi, svom izgledu i ponašanju. Oslabila vam je koncentracija pa ćete gubiti vrijedne stvari, imat ćete problema u prometu. Merkur kvari odnos s okolinom, a unosi u i zbrku u razgovore. Povjeravajte se samo najužem krugu prijatelja da izbjegnete ogovaranje. Na poslu, Saturn traži prilagođavanje okolnostima, a stresne su. No, sada nemojte insistirati na raščišćavanju situacije. Ipak, značajno će vam se popraviti zdravlje.

JARAC
U razdobljima dobrog utjecaja Jupitera i Saturna, a pogotovo kada je njihovo djelovanje pojačano dobrim Merkurom i Venerom, obavljaju se najznačajniji i najisplativiji poslovi. Stoga odmah prionite onim najvažnijim poslovima te riješite sve što je vezano za sudove i nekretnine.
Velike je zarada. Jupiter vam osigurava podršku utjecajnih prijatelja te znatno povećava društveni i poslovni status. Bit će mnogo važnih putovanja, a zanimat vas i nastavak obrazovanja. Sve to pojačava i pozitivan aspekt Urana koji će donositi mnoge dobre promjene, važne i velike. Sređuje se obiteljska situacija, popravljaju prijateljske veze. Započet ćete mnoge važne i uspješne nove poslove. Moguć je sretan brak, također dobitak zaostavštine.

VODENJAK

Mars će vam povećati poduzetnost i inicijativu te značajno popraviti zdravlje. Pripazite samo da vaši pothvati ne budu obilježeni konfuznim Neptunom u vašem znaku! Može donijeti psihičke probleme te vas navesti i na niz posve pogrešnih životnih odluka.
Neptun također zna donijeti preosjetljivost, konfuziju i samozavaravanje te tuđe prevare. Od njega se najsigurnije čuvati što realističnijim odnosom prema ljudima i izbjegavanjem nejasnoća. Možda vam mogu pomoći dobri prijatelji te članovi obitelji. U rujnu će poslovi biti uzbudljiviji i uspješniji, a povećat će se i emocionalno zadovoljstvo. Do tada, za važne poslovne potražite stručni savjet, a za zanimljive događaje u slobodnom vremenu - morate se pobrinuti sami!

RIBE

Nastavlja se odličan utjecaj Jupitera, planet dobrih poslova i velike zarade, dobrih veza s prijateljima i sreće obitelji te putovanja, studija, povećanog ugleda. Svakako ga iskoristite pa se, što je prije moguće, materijalno osigurajte.
Istina, nije lako jer sva to valja napraviti unatoč emocionalnom nezadovoljstvu i velikoj zbrci u svakodnevnom životu, a uz to se morate čuvati svih nesigurnih i sumnjivih poslova i ljudi. Valja također izdržati neraspoloženje okoline, često posve opravdano jer ste zaboravljivi, svađate se, slabo ste organizirani. U ovom vremenu ne očekujte napredovanje na poslu, nadređeni vam nisu skloni. Nije preporučljivo ni započinjanje novih poslova u vezi kojih niste gotovo sto postotno sigurni.

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika