27.08.2008. / 13:46

Autor: Nina Tomljanović

Županijski sud u Zagrebu

Mario Korade ostaje 30 dana u pritvoru

Nad Mariem Koradeom provest će se niz istražnih radnji kojima se trebaju potvrditi ili odbaciti sumnje da je Korade maltretirao 21-godišnju nevjenčanu suprugu

19-godišnji Mario Korade, osumnjičen za zlostavljanje nevjenčane supruge 21-godišnje Lee Dodigović u pritvoru će ostati narednih 30 dana. Odluku je donijela istražna sutkinja Mirjana Matijanec na zagrebačkom Županijskom sudu a Hini ju je potvrdio glasnogovornik tog suda Krešimir Devčić.

Nad Mariem Koradeom provest će se niz istražnih radnji kojima se trebaju potvrditi ili odbaciti sumnje da je Korade maltretirao 21-godišnju nevjenčanu suprugu. Osumnjičenik je još jednom bio ispitan te se ponovo branio šutnjom.

U 30-dnevnom pritvoru Korade je zadržan zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela a sud je naložio i psihijatrijsko vještačenje. Istražna sutkinja Mirjana Matijanec od varaždinskog je suda zatražila ispitivanje njegove nevjenčane supruge te njezine majke i brata.

Mario Korade je u nedjelju nevjenčanoj supruzi Lei telefonom prijetio da će je ubiti. Sljedeći dan je popraćen na Županijski sud u Zagrebu. U kaznenoj prijavi za nasilničko ponašanje u obitelji, policija je ustvrdila da su maltretiranja i zlostavljanja trajala od lipnja prošle godine.

Mario i Lea imaju jednomjesečnog sina Ivana a zašto supruga nije policiji ranije prijavila nasilje još uvijek nije poznato.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika