29.08.2008. / 11:11

Autor: Nina Tomljanović

Izraelski premijer

Olmert ponovo saslušan zbog korupcijskog skandala

Predviđa se da bi ispitivanje trebalo trajati dva i pol sata, a policija Olmerta treba saslušati po nekoliko od šest optužbi za korupciju

Izraelskog premijera Ehmuda Olmerta policija jutros je po sedmi put počela ispitivati vezano za njegovu navodnu umiješanost u korupciju.

Glasnogovornik policije Mickyj Rosenfeld je izjavio kako je saslušanje počelo jutros u službenoj rezidenciji premijera u zapadnom Jeruzalemu.

Predviđa se da bi ispitivanje trebalo trajati dva i pol sata, a policija Olmerta treba saslušati po nekoliko od šest optužbi za korupciju.

Sumnjiči ga se u prvom redu da je primio mito od američkoga poslovnog čovjeka Morrisa Talanskog i da je uzimao dvostruku naknadu putnih troškova dok je bio ministar trgovine i jeruzalemski gradonačelnik.

Odvjetnici Talanskog , ključnog svjedoka u suđenju, zatražili su od suda u Jeruzalemu odgodu saslušanja njihova klijenta koje je bilo zakazano za 31. kolovoza.

Olmert je krajem srpnja, s obzirom na višestruke skandale, poručio da će otići kada njegova vladajuća stranka Kadima izabere novoga čelnika na unutarnjim stranačkim izborima 17. rujna, na kojima se on neće kandidirati.

Za oslobođenje vojnika Shalita, Olmert je voljan osloboditi 450 palestinskih zatočenika 

Ehud Olmert, prema pisanju izraelskog dnevnog lista Haaretza, navodno će osloboditi 450 palestinskih zatočenika za vojnika Gilada Shalita koji je u zatvoru u Gazi, u okviru moguće razmjene s Hamasom. Informaciju nije želio potvrditi Olmertov glasnogovornik Mark Regev. "Davanjem takvih informacija ne bi se olakšalo njihovo oslobađanje", rekao je on.

Zasada je izraelska vlada odobrila 80 imena od njih 450 koliko je islamistički pokret iz prve tražio u zamjenu za Gilada Shalita koji je zarobljen u napadu u rubnom području pojasa Gaze u lipnju 2006. godine.

Javni radio u Izraelu ovoga tjedna je izvijestio da će međuministarsko povjerenstvo u nedjelju raspravljati o ublažavanju mjerila za oslobađanje palestinskih zatočenika radi možebitne razmjene sa Hamasom.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika