30.08.2008. / 10:13

Autor: Nina Tomljanović

"Weltklasse im Zurich"

Blanka Vlašić pobjednica najvećeg svjetskog mitinga

Ovom pobjedom Blanka Vlašić je ostala u igri za podjelu "jack pota" od milijun dolara koji se dijeli pobjednicima svih šest mitinga "Zlatne lige"

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić pobjednica je najvećeg svjetskog mitinga, "Weltklasse im Zurich".

Svjetska prvakinja i olimpijska doprvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić pobjedu je osvojila preskočivši 2.01 metara, dok su druga Ruskinja Ana Čičerova i treća Amerikanka Chaunte Howard preskočile 1.98m. Pobjednica olimpijade u Pekingu Tia Hellebaut u Zurichu je natjecanje završila na osmom mjestu preskočivši samo 1.90 metara i to iz trećeg pokušaja, dok je letvicu na 1.95m tri puta rušila.

Ovom pobjedom Blanka Vlašić je ostala u igri za podjelu "jack pota" od milijun dolara koji se dijeli pobjednicima svih šest mitinga "Zlatne lige".

Miting u Zurichu bila je peta postaja, a uoči posljednjeg mitinga koji će se održati za tjedan dana u Bruxellesu osim Blanke Vlašić u igri za "jack pot" je i kenijska trkačica Pamela Jelimo. Ona je u Zurichu slavila s trećim rezultatom svih vremena od 1:54.01 minuta što je za samo 73 stotinke slabije od 25 godina starog svjetskog rekorda Čehinje Jarmile Kratochvilove.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika