01.09.2008. / 11:24

Autor: Nina Tomljanović

Garaža i Selotejp

Suđenje Glavašu ponovo odgođeno

Suđenje je odgođeno kako bi nova odvjetnica drugooptuženog Ivice Krnjaka do sutra temeljitije proučila predmet

Na zagrebačkom Županijskom sudu ponovo je odgođeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima.

Suđenje je odgođeno kako bi nova odvjetnica drugooptuženog Ivice Krnjaka do sutra temeljitije proučila predmet. Odvjetnica Vesna Zaninović, koja je već sudjelovala u ovom suđenju, dodijeljena mu je zbog sumnje da Krnjakov odvjetnik Domagoj Rešetar nedolaskom na rasprave odugovlači suđenje drugooptuženiku.

Unatoč tome što je sudjelovala u suđenju, Zaninović je od suca zatražila novi rok kako bi proučila predmet, pa je sudac Željko Horvatović suđenje odgodio do sutra.

Ivica Krnjak je rekao da odvjetnicom koju mu je dodijelio sud, nije zadovoljan te da planira potražiti novog branitelja. No odvjetnik po njegovu izboru u sudnici će moći biti jedino uz Vesnu Zaninović.

Zagrebački Županijski sud je Krnjaku dodijelio odvjetnika po službenoj dužnosti jer bi 7. rujna, ako se do tada ne održi nijedno ročište, suđenje moralo početi iznova.

Sudac Horvatović je izvijestio i da su ga dvoje svjedoka iz Srbije, Snježana i Rajko Berić, pismeno obavijestili da ne žele svjedočiti u ovom postupku. Svjedoci ističu kako ne žele doći u Hrvatsku jer im se ovdje prijeti.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika